На слайдах все супер, а насправді? Як міський голова перед громадськістю звітувала

На слайдах все супер, а насправді? Як міський голова перед громадськістю звітувала
  • В четвер, 8 червня, міський голова Тетяна Єрмолаєва прозвітувала перед громадськістю у раді ветеранів.

Почалося засідання ради ветеранів з привітань колеги по організації Раїси Антонівни. У неї день тому був День народження.

Поки іменинниця приймала вітання, голова ради ветеранів Федір Кропива прочитав лист-подяку від обласної ради ветеранів. В травні в Козятині пройшло виїзне засідання обласної ради ветеранів і вони дякують козятинську раду ветеранів та хочуть запровадження у всіх ветеранських організацій області методи роботи козятинських ветеранів.

Відео дня

Після прочитаного листа головуючий гередав слово міському голові.

Очільниця міста з самого початку свого виступу зауважила, що міська організація ради ветеранів почують цей звіт першими, а інші громади та організації почують звіт міського голови в найблищому майбутньому.

Для звіту міського голови був підготовлений проектор. Почала Тетяна Єрмолаєва показ слайдів з міського гуманітарного штабу. В перші дні повномасштабного російського вторгнення була проведена велика робота щодо вимушено переміщених осіб та допомога військовим. Встановлення відеокамер для фіксації транспортного і пішохідного руху, говорила міський голова про укриття і систему оповіщення, про проект «поліцейський офіцер в громаді», про виконкоми, сесійні засідання. Що міський голова кожної середи, починаючи з 9 ранку до останнього відвідувача веде прийом громадян і було прийнято 372 мешканця громади та розглянуто 1114 звернень по особистим питанням у різний спосіб.

За словами міського голови з першого дня роботи їхня команда почала впроваджувати в життя принципи прозорості та запобігання корупції. Виділила, що місцевий ЦНАП відповідає 12 критеріям якості.

Ще у 2021 році на сесії було затверджено до 2030 року стратегію розвитку громади де було визначено 5 стратегічних цілей:

1. Економічний добробут громади. 

2. Розвинена інфраструктура на засадах сталого розвитку. 

3. Якісна дошкільна та загальна середня освіта в громаді. 

4. Фізичний та психологічний добробут громади.

5 Соціально зближена і безпечна громада. 

Тут ми вставимо своїх п’ять копійок. Якщо влада планує всього досягти до 2030 року то треба краще працювати. 

Говорила міський голова про інвестиції тільки за 2021 рік і про бюджет у 2022 році, дохідна його частина складала 403 мільйони, 644 тисячі 300 гривень, видатки бюджету склали 364 мільйони 141 тисяча 100 гривень.

Говорила про земельний фонд, містобудування та архітектуру, соціальний захист населення, про воду. 

— Чи готова громада взяти на баланс водогін? Однозначно ні. Залізниця готова віддати, а ми прийняти — ні. Тільки сьогодні в чотирьох місцях центру міста 4 прориви магістралі. — казала очільниця мста.

Ще говорила про освіту, спорт та багато чого іншого. Всього було розглянуто і прокоментовано 119 слайдів

Після звіту міському голові стали задавати питання. Перше питання було не про звіт, а що на території стадіону продаються алкогольні напої і хто робить зауваження, тому персонал торговельної точки погрожує. У відповідь — порадили з цього приводу звернутися до поліції.

Присутній на звіті Геннадій Ткачук запитав у міського голови:

— Я так розумію, звіт — це виконання своїх передвиборчих обіцянок. 

Міський голова відповіла, що те, що вона обіцяла громаді, намагається виконувати згідно ресурсу, який має громада. 

— Не можна купити якусь вартісну річ, не маючи на те коштів. В межах фінансових можливостей, що обіцяла, я виконую, — сказала міський голова.

Більше питань до міського голови не було. Справа в тому, що міського голову вже чекали поважні гості з області і вона поспішила на зустріч і громада не була проти.

Очільниця міста пішла, а в раді ветеранів стали підводити підсумки. Василь Михайлов в своєму виступі зробив зауваження одному поважному в громаді чоловіку, коли той часто перебивав міського голову і хотів отримати відповідь на уточнююче запитання. Обвинувачений відповів:

— Я був впевнений, що після виступу міського голови, я на свої запитання відповіді не отримаю.  

Свою думку щодо звіту висловив ветеран праці, краєзнавець Микола Купчик. 

— Після двох годин роботи, термінові справи змусили міського голову залишити громадські слухання, які далі продовжувались за участі першого заступника міського голови Павла Холковського. Присутні прийняли рішення взяти звіт міського голови до уваги, та рекомендувати такі звіти в територіальній громаді. 

На думку учасників громадських слухань. Звіт голови надто об’ємний, займає багато часу, адже міський голова намагалася розповісти, що зроблено за два з половиною роки. При чому багато уваги приділено поточній роботі, яку міська влада має виконувати постійно в силу своїх обов’язків. Наприклад, ремонти доріг, шкіл, медзакладів, об’єктів культури спорту — це безперервний процес, який, є і буде, при будь-якій владі. Все переробити за період каденції неможливо, які б не були бажання і обіцянки. Потрібно обирати пріоритети, зважувати на можливості, ресурси та бюджет. Чи отримали учасники громадських слухань відповіді на всі питання. Звичайно ні. Відкритими залишаються питання, які обіцяла міський голова йдучи на вибори два з половиною роки тому, зокрема покращення медичного забезпечення, благоустрою центральною площі, поліпшення водопостачання і водовідведення, поліпшення доріг, благоустрою та інші. 

Учасники громадських слухань висловили думку, що керівництву міської ради потрібно бути більш відкритими, доступними, слід налагодити комунікацію з жителями громади, а для цього потрібно частіше зустрічатись з жителями громади, і що такі звіти будуть продовжені. Звернулись до депутатів міської рад також прозвітувати про свою роботу. 

Не можна не погодитись з Миколою Мусійовичем, що слід налагодити комунікації з жителями громади особливо приватного сектору. А для цього потрібно відродити в громаді квартальні комітети.

В день звіту міського голови чоловік пенсіонер прийшов у ЦНАП за довідкою. Звідки у ЦНАПі знають, де чоловік проживає? Йому дають бланк де він має заручитися підписами 3-х свідків. В нижній частині бланку чорним по білому: розпишіться, що ви дозволяєте перевірку ваших персональних даних. Пенсіонер має добрі стосунки з сусідами. З великими сумнівами і запитанням чи не будуть підписанта до суду викликати. Був би легітимний квартальний комітет, пенсіонер взяв би довідку без всяких проблем і не був би потерпільцем в обличчі сусідів.  Відсутність квартальних комітетів це крик душі для людей і байдужість влади…

 


 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валерій Рожновський

    Перед громадськістю у раді ветеранів? Ви там в ріа наступний раз напишіть:"Перед громадськістю в приміщенні суду або в приміщенні прокуратури". Ви б хоча трошки мізками думайте перед тим, як писати дурню!
  • Геннадий Ткачук

    Щорічний звіт -це коли він  проходить в доступному у всім місці ,коли вся громада проінформована про це дійство  через СМІ  належним чином .Цього всього не було …А от було самолюбовання ,намір за допомогою слайдів впевнити присутніх в прекрасній розбудові Козятинщини .Але для чого слухати 2 години розказнів ,як звітуючої достатньо було вийти на вулицю і побачити суцільну руїну ,яку вдалася зробити їй разом зі своєю командою  і запитати проце у перехожих .А деякі з оточуючих сивочолих дідусів ,завчасно задобрених раніше  владою ,повинні були запропонувати  регламент -замість віртуального звіту ,відповіді на поставлені запитання ,чим постійно викрикувати ,не перебивайте ,бо запитання як уточнювати підчас звіту було проігноровано ..А запитання через 2 години залишились без відповіді, бо звітуючи пішла на заплановану раніше зустріч з обласним керівництвом ,на яку запізнилася на 45 хв ,тому ця зустріч взагалі не відбулася і присутні відповіді на питання не отримали .Але все ж знаючи про хитрість і безвідповідальність цієї влади вдалося витягнути у звітуючої  такі відповіді -міський голова доріг не робить і їх стан після ремонту не приймає -я обіцяла що школи будуть 9 річками ,а лікарня буде лише одна-гроші на чисту воду вартістю 30 мл були направлені на інші цілі громади (хтось бачив ці цілі ?)- дітей сільських шкіл випускних класів возили вчасно і завжди надавали для їх  доставки автотранспорт -це не правда що були мінібутерброди   для харчування школярів ,кормили і кормлять їх сверхчудово -це не правда що гроші виділені державою на вчителів ,які мали викладати в випускних класах повернулись в державний бюджет .Басейн робитися не буде ,бо є нагальніші проблеми в громаді ,так як туди ходили лише 12 чоловік (а те що повністю закрили програму для школярів -уроки плавання та пільги для пенсіонерів забули )А головна відповідь мені найбільше сподобалася -звітуючій подобається те що вона разом з своєю командою робить для громади і на її думку подобається також громаді .Хто як себе вів всі самі можуть побачити на онлайн трансляції цього звіту на сторінках в фб -Тетяна Гома ,Вікторія Черненко і в групі Козятин Молодий .ДОРЕЧІ рішення по цьому звіту не приймалося ніяке ,бо ніякого голосування не було ,так як взагалі його ніхто не ставив на голосування і член президії ради ветеранів на сторінці ради ветеранів в фб Леонід Ящук також повідомив ,що це не був щорічний звітом міського голови .То  все ж ,яку слід поставити оцінку місцевій владі за пророблену ними роботу з початку каденції і чи не слід їм все ж прозвітувати перед громадою на стадіоні ?
  • Геннадий Ткачук

    Щорічний звіт -це коли він  проходить в доступному у всім місці ,коли вся громада проінформована про це дійство  через СМІ  належним чином .Цього всього не було …А от було самолюбовання ,намір за допомогою слайдів впевнити присутніх в прекрасній розбудові Козятинщини .Але для чого слухати 2 години розказнів ,як звітуючої достатньо було вийти на вулицю і побачити суцільну руїну яка вдалася зробити їй разом зі своєю командою  і запитати це у перехожих .А деякі з оточуючих сивочолих дідусів ,завчасно задобрених раніше  владою ,повинні були запропонувати  регламент -замість віртуального звіту ,відповіді на поставлені запитання .Які через 2 години залишились без відповіді, бо звітуючи пішла на заплановану раніше зустріч з обласним керівництвом ,на яку запізнилася на 45 хв ,тому ця зустріч взагалі не відбулася і присутні відповіді на питання не отримали .Але все ж знаючи про хитрість і безвідповідальність цієї влади вдалося витягнути у звітуючої  такі відповіді -міський голова доріг не робить і їх стан після ремонту не приймає -я обіцяла що школи будуть 9 річками ,а лікарня буде лише одна-гроші на чисту воду вартістю 30 мл були направлені на інші цілі громади (хтось бачив ці цілі ?)- дітей сільських шкіл випускних класів возили вчасно і завжди надавали для їх  доставки автотранспорт -це не правда що були мінібутерброди   для харчування школярів ,кормили і кормлять їх сверхчудово -це не правда що гроші виділені державою на вчителів ,які мали викладати в випускних класах повернулись в державний бюджет .Басейн робитися не буде ,бо є нагальніші проблеми в громаді ,так як туди ходили лише 12 чоловік (а те що повністю закрили програму для школярів -уроки плавання та пільги для пенсіонерів забули )А головна відповідь мені найбільше сподобалася -звітуючій подобається що вона разом з своєю командою робить для громади і на її думку подобається також громаді .Хто як себе вів всі самі можуть побачити на онлайн трансляції цього звіту на сторінках в фб -Тетяна Гома ,Вікторія Черненко і в групі Козятин Молодий .ДОРЕЧІ рішення по цьому звіту не приймалося ніяке ,бо ніякого голосування не була так як взагалі його ніхто не ставив на голосування і член президії ради ветеранів на сторінці ради ветеранів в фб також повідомив що це не був щорічний звіт міського голови .То  все ж ,яку слід поставити оцінку місцевій владі за пророблену ними роботу з початку каденції і чи не слід їм все ж прозвітувати перед громадою на стадіоні ?
  • Микола Співаченко

    Прошу,прочитайте,перед сходкою.думку Саши Байбака.я його поважаю за розум .за державницький підхід до проблем..

keyboard_arrow_up