Наталя Горецька — лауреат від читачів “Кращий бібліотекар”

Наталя Горецька — лауреат від читачів “Кращий бібліотекар”

Редакція газети “RIA-Козятин” до Дня бібліотекаря провела опитування на найкращого фахівця у цій сфері

Більшість повідала, що, перебуваючи в Козятинській районній бібліотеці, їх чарує працівник цього культурного закладу Наталія Горецька. Вона завжди відкрита в спілкуванні. Якщо немає потрібної літератури, то повідомляє приблизну дату, коли книжка може з’явитися на полиці бібліотеки.

— Це працівник, яку ми любимо як фахівця своєї справи і як чуйну людину, — каже один з постійних читачів Влад.

Ми зустрілися з бібліотекарем Першої категорії дорослого читання Наталією Горецькою в читальному залі бібліотеки. Коли повідомили суть нашого візиту, Наталія Павлівна не відразу погодилась щось про себе розповідати. Та коли ми нагадали їй, що вона визнана кращим бібліотекарем за опитуванням читачів, “Лауреат від читача” трохи розповіла про себе.

Відео дня

У бібліотеку працювати прийшла після закінчення школи.

— Я знала літературу багатьох авторів, — каже пані Наталя. — Сама багато книг прочитала. Бібліотеку декілька разів переносили. Якось так виходило, що її розміщали в старому приміщенні, яке за деякий час ставало аварійним. Тоді цей заклад знаходився на місці, де зараз банк Аваль. Бібліотеку переносили б ще не раз, та Геннадій Дубенков (колишній секретар Козятинського райкому партії) побудував “палац піонерів”. Ось тут вона знаходиться і тепер.

— А робота вам подобається? — запитали ми у бібліотекаря.

— Бібліотекар, це не той, хто знає, на якій полиці розміщена потрібна книжка, як робити запис в анкету про прийняття чи видачу літератури. Ця робота вимагає багато знань і я, як тільки прийшла на роботу, вирішила, працюючи навчатися. Вступила у Київський інститут культури О. Є. Корнійчука, який успішно закінчила.

— А після інституту не було бажання кудись переїхати чи змінити місце роботи? — запитали ми в пані Наталії.

— Ні, я люблю свою роботу, тут наше з чоловіком коріння, тут у мене багато друзів. І я люблю Козятин. Ось так на одному місці вже працюю 37 років. Тут я вийшла заміж. Разом з чоловіком виростили трьох дітей — двох синочків і лапочку-дочку.

А ще пані Наталя мріє мати онуків. Дітей любить найбільше на світі.

— А що цінуєте в людях? - запитуємо.

— Порядність. Люблю порядних людей. Та не порядні мені не трапляються. Люблю свою роботу навіть з такою зарплатою. Але в кого вона з працівників культури чи освіти відповідає теперішнім цінам?

Як стало відомо, пані Наталя має подяки за свою роботу від вдячних читачів.

Бажаємо “Лауреату від читачів”, щоб збулися всі мрії і щоб бібліотека була повна читачами.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up