Націоналісти в Іспанії

Націоналісти в Іспанії

Гуртуйте навколо себе однодумців

За сприяння голови громади "За права, честь і гідність українців в Іспанії" Юрія Чопика, ветерани московсько-української війни — гранатометник добровольчої чоти "Карпатська Січ" та активіст Резерву Дивізії "Галичина" у Львівській області Михайло Лапчук відвідали могилу офіцера Дивізії Зброї СС "Галичина", незламного патріота України, доктора гірничих наук, старійшини української спільноти в Іспанії Теодора Барабаша.

До скромного гробівця родини Барабашів на відомому в Мадриді цвинтарі Альмудена делегацію супроводжувала донька пана Теодора - Соня Барабаш Бустельо. Їй ми вручили книгу "Українська Дивізія "Галичина". Пані Соня була приємно вражена нашим візитом. Також ми спільно обговорили важливі моменти щодо увіковічнення пам'яті Теодора Барабаша на його малій батьківщині - у селі Малий Ходачків Тернопільської області.

Саме завдяки настановам пана Теодора "Гуртуйте навколо себе однодумців", було засновано в Іспанії об'єднання українських націоналістів Українська Патріотична Асоціація “Воля”. Назавжди українці повинні пам'ятати його пораду — послуговуватися у своїй діяльності заповідями Декалогу українського націоналіста, зокрема навчитися говорити про справу не з ким можна, а з ким треба.

Відео дня

Вічна пам'ять, честь і слава!

 

Іван ВОВК, голова Української Патріотичної Асоціації “Воля”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 09:28 Пожежний схематоз 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up