Назавжди 26. Минає рік, як ми втратили нашого Героя Іллю Антонюка

Назавжди 26.  Минає рік, як ми втратили нашого Героя Іллю Антонюка
  • Ілля Антонюк, як тільки почалася повномасштабна війна, без роздумів, добровольцем пішов захищати нас з вами. Захищав до останнього подиху...
  • Минає рік як ми втратили нашого Героя. Ілля у 26 загинув смертю хоробрих, захищаючи суверенітет та цілісність України…

Народився Ілля Антонюк 25 вересня 1995 року. Перші шкільні роки Ілля провів у Сигнальській початковій школі, а потім продовжив навчання у школі № 5 міста Козятин.

По завершенні шкільної освіти став навчатися у місцевому залізничному училищі. З 2012 року навчався У Вінницькому транспортному коледжі.

Згодом хлопця призвали в армію. По завершенні строкової служби військову форму змінив на  цивільний одяг. З 2014 року по 2018 рік працював у цеху експлуатації Козятинського вагонного депо. З квітня 2018 по липень 2020 року служив нацгвардійцем за контрактом.

Відео дня

У Козятині прощатимуться із загиблим Героєм Іллею Антонюком

24 лютого Ілля Антонюк відправився у військкомат добровольцем, пройшов комісію і поїхав у військову частину.

Спочатку їхній бойовий підрозділ тримав бої під Херсоном. Потім підрозділ старшого стрільця механізованого відділення перекинули на схід України.

Багато днів і ночей наші захисники з військової частини А 4007, де воював наш земляк, відбивали атаки ворога. 26 травня 2022 року Ілля прийняв останній бій. Поблизу населеного пункту Новокалинове, внаслідок танкового обстрілу він віддав своє життя за нас і Україну.

10 червня 2022 року на центральній площі міста Козятинська громада попрощалася з Іллею Антонюком. Провести Героя в останню земну дорогу прийшли його рідні, друзі по школі, односельці. Поховали Героя на сільському кладовищі села Сигнал.

Ілля Антонюк в ранньому віці залишився без батька. Був щирим, правдивим і завжди усміхненим. З рідними вітався по-своєму, замість звичного «Добрий ранок» казав: «Я тебе люблю».

Яким був Ілля Антонюк, розповіла бабуся безстрашного воїна Людмила Євгеніївна:

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва написала: «Сьогодні минає рік як ми втратили нашого Героя Антонюка Іллю Валерійовича! 24 лютого Ілля з друзями відправився у військкомат добровольцем. Поїхав у військову частину і навіть з мамою не встиг попрощатися. Їхній бойовий підрозділ тримав бої під Херсоном. Ілля у 26 загинув смертю хоробрих, захищаючи суверенітет та цілісність України…Завжди усміхнений, завжди на позитиві — таким залишиться у пам’яті рідних та знайомих Ілля Антонюк. Ми ніколи не забудемо його подвиг. Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Герої не вмирають! Слава Героям!Слава Україні»!

 

Читайте також:

За рік війни Козятинщина втратила більше 60 Героїв. Згадаймо тих, хто загинув за нас

Світлини уже 54 Героїв: оновили дошку пам’яті

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Іра Осьмірко

    Вічна пам'ять Герою🇺🇦
  • Лілія Біда

    Вічна та світла пам'ять Іллі. Щирі співчуття рідним. Навіки в наших серцях
  • Alena Choglo

    Вічна пам’ять Герою.
  • Татьяна Макогон

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ! ЦАРСВІЄ НЕБЕСНЕ!

keyboard_arrow_up