Назвали професії з найнижчою зарплатою в Україні

Назвали професії з найнижчою зарплатою в Україні

Виконуючий обов'язки голови Державного центру зайнятості Валерій Ярошенко назвав професії лікаря, вчителя і вихователя з найнижчою зарплатою.

Таку інформацію він заявив на прес-конференції, - повідомляють Українські новини.

"Найбільший попит на вакансії в Україні серед кваліфікованих робітників: швачки, електромонтери, електрозварники, слюсарі, токарі, пекарі, водії, малярі. Оператори котелень", - сказав Ярошенко.

В сфері послуг найбільш затребуваними є:

Відео дня

продавці

кухарі

офіціанти

бармени

молодші медпрацівники

перукарі

"Сьогодні найнижча заробітна плата у медсестер, лікарів, вчителів і вихователів. І на жаль, вона абсолютно не відповідає інфляційним процесам, які сьогодні є в країні. Це дуже низькі зарплати", - додав він.

За словами Ярошенка, найвища середня зарплата в Києві, далі йде Київська, Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська області.

Також Ярошенко заявляє, що 45% безробітних, які стоять на обліку, мають вищу освіту, а у великих містах - 80%.

"Сьогодні в Державній службі зайнятості на обліку в середньому перебуває близько 45% людей із вищою освітою. А у великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей відсоток понад 80", - сказав Ярошенко.

З його слів, в основному в службі перебувають вакансії трудових професій, у зв'язку з чим є дисбаланс між попитом та пропозицією, що не дозволяє швидко й ефективно працевлаштовувати безробітних.

Як повідомляли Українські Новини, у НБУ заявили про те, що підвищення мінімальної зарплати до 4 200 гривень і пенсій додасть 1,6 в. п. до інфляції.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що на перерахунок пенсій військовослужбовцям у 2018 році необхідно 10 млрд. гривень.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up