Не піддавайтесь на провокації!

Не піддавайтесь на провокації!

Нещодавно Козятин сколихнула звістка про варварські дії, вчинені в приміщенні каплиці Української греко-католицької церкви, розміщеної на території територіального центру по обслуговуванню одиноких та непрацездатних громадян. У нічний час невідомі особи протиправним шляхом проникли у приміщення та навмисно пошкодили майно культової споруди.

 

Вказана подія була розцінена як хуліганський прояв нетверезих молодиків, бажаючих отримати дармову наживу. Однак, якщо переглянути статистику вчинення подібних протиправних проявів на загальнодержавному рівні, можна припустися думки про їх  цілеспрямований характер. Адже однією із форм гібридної війни проти України є здійснення провокацій, пов’язаних з пошкодженням культових споруд, пам’ятників, меморіальних комплексів та історичних захоронень. Удаючись до вказаних протиправних дій, представники терористичних та диверсійних груп переслідують мету спровокувати конфлікти між різними категоріями населення та дестабілізувати ситуацію на міжконфесійному чи міжнаціональному підгрунтті. Крім того, вчинення вказаних дій по відношенні до об’єктів культурної спадщини національних меншин провокують конфліктні ситуації України з країнами-партнерами.

У подібних ситуаціях не варто піддаватися на провокації,  а  діяти розсудливо та адекватно, пам’ятаючи, на чию користь можуть зіграти наслідки неправильного вирішення спірного питання.  

Співробітники Служби безпеки України вкотре закликають бути пильними щодо протидії диверсійним та терористичним проявам. У разі виявлення підозрілої поведінки осіб, виявлення вибухових пристроїв чи схожих на вибухівку предметів — не будьте байдужими, а  негайно повідомляйте за телефонами: (067)255-22-72, (04342)  2-00-80,  або  «102».

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up