Не все так, як свідчив юрист орендаря “Сігнету”

Не все так, як свідчив юрист орендаря “Сігнету”

Друга сторона медалі

У номері газети «RIA-Козятин», від 22 березня 2018 року, в статті «Дожилися! Укладають договори оренди без згоди власника» юрист Андрій Довбня розповів читачам про те, що обдурено його довірителя, мешканця села Махаринці. За словами пана Довбні, без згоди людини оформлено договір оренди на пай підприємством “СанАгроСід”. До редакції звернувся директор, один з співзасновників ТОВ “СанАгроСід” (в перекладі: сонце, гравій, насіннячко - прим. авт.) Сергій Бенедитчук, аби  прокоментувати ситуацію:

— У статті не зазначено особи, яка саме звернулась до редакції, а лише зазначено, що дана особа є мешканцем Козятинського району. Так званий представник «обдуреного власника паю» юрист Андрій Довбня зазначає, його довіритель не надавав жодних доручень, жодних договорів оренди не підписував, жодних правовстановлюючих документів на дану земельну ділянку нікому не надавав.

Зазначає, що реєстратор відслідковує, коли набуто прав і зв’язується з пайовиком.

Відео дня

Дані відомості не підтверджуються жодними документами, доказами чи поясненнями осіб, а є лише особистою заявою юриста ТОВ «Сігнет-Центр» Андрія Довбні.

Разом з цим, дані відомості, зважаючи на їх неправдивий характер, порочать ділову репутацію ТОВ «СанАгроСід» та мене як директора, оскільки наразі відсутні будь-які судові провадження, заяви до правоохоронних органів щодо вчинення будь-яких неправомірних дій.

Щодо статутного капіталу ТОВ «СанАгроСід», то відповідно до відомостей сайту Міністерства юстиції України, статутний капітал нашої компанії складає 10 000 грн. А власний капітал, який відображає реальну ціну компанії, в сотні разів перевищує статутний.

Оскільки дані наведені в статті знеособлено, у жителів громади Козятинщини, зокрема сіл Махаринці, Сестринівка, Сигнал та інших може сформуватись думка, що ТОВ «СанАгроСід» веде незаконну діяльність, порушує права селян.

Однак своїми діями я та моя команда доводять протилежне: виплачують орендну плату, що вдвічі перевищує розмір плати інших землекористувачів, забезпечує соціальну сферу села.

Як виявилося, на даний момент разом зі спадщиною сьогодні “СанАгроСіду” люди довірили вже 250 га землі.

Пайовики обурені витівками “Сігнету”

До редакція завітала також делегація мешканців Махаринців. Вони виявились волонтерами “СанАгроСіду”, які добиваються зміни орендаря земель на території Сигналу, Махаринців, Сестринівки. Причина: керівництво Сігнет-Центру “розслабилось” за останні роки господарювання і несправно виплачує людям за орендовані паї. А тут прийшов майор запасу, АТОшник (Сергій Бенедитчук) і побачив, скільки не зареєстрованих договорів у “Сігнету”. Він почав людям пропонувати більшу ціну за пай і реєструвати правильно договори оренди з ними. З 50-ти людей, які підписали з “агросідом” договори, знайшовся один (який став клієнтом юриста Довбні) Сичов, який каже, що не підписував договір з “СанАгроСід”. Що не може відповідати дійсності. Так стверджують люди. У свою чергу на поверхню “спливають” договори, які люди не підписували, а “Сігнет” оформив. Чим більше працює “СанАгроСід”, тим більше виявляє договорів, які люди не підписували. Також виявлено до 70 гектарів пасовищ, які сільрадою незаконно здаються в оренду і розорюється.

У редакцію на гарячу лінію надійшли також повідомилення від Елли Мікули, Надії Бережнюк, Раїси Сушко, Лілії Басараби, Леоніда Мікули, які розповіли, що юрист “Сігнету” за оформлення договорів оренди за пай вимагав гроші. Суми від 800 до 4 тисяч гривень. На скільки були його дії законні, розбиратиметься суд.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up