Недбалість і брехня комунальників доходить до смішного

Недбалість і брехня комунальників доходить до смішного

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці вулиці В. Великого, 7 (колишня Котовського).

Вони повідомили, що при вході в третій під’їзд обіцяли з квітня минулого року зробити сходи біля входу, минулого тижня зробили, але не на совість.

Журналісти видання побували на місці події. Те, що ми побачили, мешканці під'їзду дивляться кожен день. Нижня сходинка, судячи з опалубки, має більш-менш пристойний вигляд. А підмурок дивним чином звідкілясь відклеївся. За підмурком — купи різного непотребу, що називається сміттям. Двірник щось намагалася дістати та довжини її рук явно не вистачало.

За коментарем ми звернулися в комунальне підприємство “Відродження”. Прокоментував ситуацію, що склалася, директор підприємства Борис Бонюк після того, як поговорив по телефону з майстром, що виконував замовлення. Він повідомив, що виною всьому, що сталось, є морози. І до весни ніякої перспективи від повторного ремонту не буде. Потрібно чекати тепла.

Відео дня

Почувши такий коментар відносно морозів, кожному господарю стало б смішно. Мороз таки дається взнаки, але ж будівельники не припиняють роботи і стіни не валяться, бо цемент не схопився. Якщо його буде достатня кількість і трохи відповідальності, то нічого не відвалиться. Якщо у “Відродженні” не знають, як під’їзд по-господарськи в мороз зробити, зверніться до журналістів газети “RIA-Козятин”. Покажемо в будь-яку погоду і у вихідні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • ваз

    Відразу слід сказати, що будівництво будинку зимою – процес дорожчий та складніший технологічно, оскільки від точності дотримання ряду методик та інструкцій безпосередньо залежить міцність готового будинку. Дещо спрощує ситуацію те, що при теперішніх зимах далеко не завжди стоять люті морози і плюсова температура вже не рідкість. Проте, при температурі нижче за нуль, а особливо при морозі –5–15С слід приймати певні заходи при будівництві будинку. При температурі нижче -20С будівництво будинку треба зупинити повністю.



    До речі, більшість серйозних будівельних компаній при оформленні договору на проведення будівельних робіт окремо обумовлюють, що ніякі роботи при температурі нижче вказаної цифри не проводяться. У бетон при цьому додають спеціальні добавки. Бетон для будівництва будинку взимку на 20-25% дорожче, ніж звичайний. Наприклад, при плюс п'яти твердіння відбувається в 4 рази повільніше, ніж при плюс 20. А на точці замерзання припиняється зовсім. По-перше, при замерзанні розчину або бетону вода, що входить до його складу, перетворюється на лід, який з цементом не реагує. Більше того, при замерзанні вода розширюється (приблизно на 10% від первинного об'єму), що руйнує структуру як цементу, так і бетону. Матеріал в результаті втрачає міцність. Крім того, перед проведенням будівельних робіт бетон заздалегідь прогрівають до температури в +4…+60 С. Нині таке прогрівання здійснюють за допомогою електричного струму, шляхом занурення в розчин спеціальних електродів. Працюючи з протиморозними добавками для розчину слід дотримувати певні заходи обережності, оскільки ця речовина, по суті, є розчином неорганічних розчинників і мінеральних солей. Тому настійно рекомендується використання гумових рукавичок, захисних окулярів та спецодягу.   Виходячи з цього  ліпше ці сходи відремонтуати навесні, економічніше для нашого ЖКГ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up