Обличчя перемоги

Обличчя перемоги

"Прийшов на війну в 2015-му й буду служити, поки не закінчиться вся ця канітєль. Поки ми не повернемо своє".

Так говорить про свої плани на майбутнє сержант 93-ї бригади Холодний Яр Леонід із позивним "Борзий". Він був мобілізований у 2015-му році й служив у 6-й механізованій роті бригади, більшість бійців якої складалася з батальйону «Донбас». Після служби взяв 2,5-місячний тайм-аут, а потім знову підписав контракт у 93-тю. На цей раз – до артилерії.

У мирному житті Леонід був шахтарем – працював на підприємстві «Павлоградвугілля».

— Звідси до моєї домівки – сто з лишнім кілометрів, — розповідає боєць. — Це місто Першотравенськ Дніпропетровської області. Якщо я піду з фронту, то не впевнений, що за місяць-два-три окупанти не просунуться вперед до мого рідного міста, і моя дитина не буде жити під обстрілами. Мені треба, щоби мої дружина Женя і донька Оксанка, якій зараз 13 років, жили спокійно.

Відео дня

За словами військового, загарбники постійно намагаються лізти вперед за лінію розмежування, яка була погоджена у Мінську. А Збройні сили мусять утримувати позиції, "постійно відгавкуючись".

Зараз кажуть про заробітчанство в українській армії, але це не про його підрозділ. Тут 90 відсотків людей ті, хто воює з 2014-15 років.

— Ми тут не за гроші, — каже Леонід. — Натомість, на тому боці майже не залишилося донецьких, луганських військових. Можливо, відсотків 7-8. І це безробітні бомжі, яким діватися немає куди. А решта – це, звичайно, російські кадрові військові. Професійних навиків ми там не бачимо ніяких. Вони не можуть стрельнути, куди хочуть. Постійно мажуть, сиплять по "мирняку", по селах, хатах. Єдина їхня перевага – величезні поставки техніки. Танки, "Гради", САУ – все йде з Росії безперервно.

При цьому боєць “Борзий” зазначає, що українська армія зробила значний професійний ривок за останні роки.

— Коли я прийшов, без волонтерів ми не могли навіть шкарпеток собі отримати. А за ці роки армія піднялася — і заробітна плата стала нормальна, і забезпечення покращилося, — говорить Леонід. — І хоча волонтерська допомога продовжує поступати, тепер відсотків на 90 армія вже спроможна справлятися із нагальними потребами сама.

Прес-центр 93-тя ОМБр

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Слава Ісусу Христу

    14.06.2018 стався інцедент. В Козятині! Маршрутка Вінниця Козятин... їхала з Вінниці в Козятин і вїхавши в "МІСТО" . була зупинена АТОВЦЕМ . поруч МЯСОКОМБІНАТА. Атовець був не сам а з САБУТИЛЬНИКОМ! В маршрутки двері відкрились . водій увічливо зпитав що сталось. буває лиди передають передачі через маршрутку Вінниця Козятин. Водій по звичаю і став..... Як відомо водіям цих машруток ЗАБОРОНЕНО на городських зупинках ПІДБИРАТИ пасажирів а лише можна висаджувати на вимогу пасажира.... А тут сталось те що ніхто не очікував... Повний АВТОБУС людей, люди торопляться... дощ накрапає , кожен хоче встигнути по своїм справам, щоб не попасти під ЗЛИВУ... яка доречі і потім ТРАПИЛАСЬ! Атовець (АЛКАШ) зайшов в маршрутку не ГОРОДСЬКОГО значеня, і з порогу суне водію посвідчення АТО.... і наполягає " визи мене в місто... і поганяючи каже... ПОЇАЛИ" .... Водій вічливо пояснює... маршрутка Вінниця Козятин не бере пасажирів по ГОРОДУ... Дочикайтесь ГОРОДСЬКОЇ маршрутки... Бо їм ЗАБОРОНЕНО брати людей не з свого маршрута .Влада міста і перевізники по місту не хочуть втрачати свої гроші.... тому власнику Вінниця Козятин.. ЗАБОРОНЕНО брати пасажирів по МІСТУ Козятин.. тільки брати з місця посадки ....магазин КОРОНА.... Але тут атовцю і алкашу це не до подоби і давай бігати по машрудці і шукати написи хто ВЛАСНИК МАРШРУТКИ .. і давай допитуватись , хто власник на кого працює МАРШРУТКА.. і давай називати БЛАТНІ фаміліїїї .......Закінчилось тим що пасажири почали возмущатись пяному "АТОШНИКУ" за його НАХОБНУ і ПЯНУ поведінку і неповагу до ЛЮДЕЙ! Коли водій пояснив причину чому він НЕ МОЖЕ БРАТИ по місту ПАСАЖИРІВ! Ось такі АТОВЦІ... Є проблеми не хочуть вас брати в маршрутку ідіть жалійтесь ВЛАДІ міста ... а не зганяйте злість на простих ПАСАЖИРАХ... коли влада  МІСТА наказала НЕ БРАТИ пасажирів в тому числі і АТОЦІВ... ... то до чогу тут простий ВОДІЙ маршрутки??? Влада кришує бізнес міста а страждають прості люди... а Атовці вже переходять межу розумного.. і стають на шлях БАНДИТИЗМУ... і ШАНТАЖУ... а як же прості люди... за яких так кричать АТОВЦІ що вони за них ВОЮВАЛИ?????? Скоро АТОВЕЦЬ буде созвучно слову АЛКАШ і БАНДИТ! Не опускайте це лово АТОвець... бо є справжні АТОВЦІ які ПОЛЯГЛИ.. і їм стидно на ТОМУ світі за ПОБРАТИМІВ які опустились до рівня АЛКОГОЛІЗМА і НАЛЁТІВ ......! Від добра до ЗЛА один КРОК!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up