Ольга зібралася в 46-у поїздку на Схід України. Допоможіть із пальним

Ольга зібралася в 46-у поїздку на Схід України. Допоможіть із пальним
  • За декілька днів до старту на схід України волонтерка Ольга Пирогова підводить підсумки. Вантаж для хлопців, який вони чекають, а вона  спланувала, майже зібраний.
  • Залишились традиційні вареники та домашня випічка.
  • З тістечками не поспішають, адже вони мають бути свіжесенькими і не втратити запаху дому.

— Я завжди перед поїздкою дякую всім, хто долучився до збору речей першої необхідності для хлопців та продуктів для них, — каже Ольга.

Олю, а в чому у них зараз потреба?

— Вони тільки ноші «лелеки» замовили. Те, що ми їм привозимо, вони не замовляють, кажуть: ми тут для того, щоб ви у спокої жили. Але вони завжди чекають нас і радіють передачам із рідного краю. Вони хочуть посмакувати домашнім. Передачі з рідного краю, то їм як бальзам на душу. Самі вони замовляють лише те, що їм необхідне.

Відео дня

 Що це за ноші «лелека»?

— Це ноші для перенесення людей  у важкодоступних місцях. Їхня вага близько трьох кілограмів, максимальне навантаження — до 160 кілограмів. Такими носилками можна пораненого тягнути, або переносити. Ними можна переносити бійця у вертикальному положенні. Ремені на ношах затягуються так, що дозволяють формувати навколо потерпілого жорстку конструкцію і тим самим захищають пораненого від повторного травмування. Такі ноші вже замовлені, їх мені треба тільки забрати.

Це вже яка ваша поїздка?

— Від повномасштабного російського вторгнення 12-та, а починаючи від 2014 року 46-та.

Олю, можете назвати всіх, хто вам допомагав зібрати хлопцям передачу?

— Не можу. Тому що ще будуть приносити хлопцям футболки, теплі сорочки, шкарпетки, вареники та пиріжки. Обов’язково ще хтось додасться і не згадати їх? Я тільки можу назвати тих, хто вже відзначився допомогою. Надія Кащук передала хлопцям газові плитки та балончики, Андрій із магазину «Подоляночка» передав нашим захисникам сало, Ірина Дигай зі своїми помічниками передали мед, сало, солодощі у вигляді цукерок та печиво і газові балончики. Команда Ірини Колесник передала крупи, макарони, консерви. Святослав Фалатюк передав ліки, консерви, макарони, засоби гігієни. «Дім молитви» — борошно і макарони. Родині Гордійчук — вдячність за виготовлення 100 окопних свічок.

 Ви цього разу двома бусами їдете?

— Цього разу спочатку ми планували їхати однією п’ятитонною вантажівкою. Тепер точно знаємо, що треба їхати двома машинами. В одну все те, що ми маємо, при найбільшому бажанні не увійде. Ще хлопцям веземо зарядну станцію, ліжка, трансформери і повербанки. Користуючись нагодою, хочу звернутися через газету до всіх, хто може допомогти з пальним. Дякую наперед тому, що вірю, що наші люди для наших хлопців останнім поділяться.

Хочемо цього разу взяти продуктів із собою з запасом. Люди, які на собі відчули російську окупацію, сильно виснажені і голодні. В якому вони стані — словами не передати, ту розруху треба було лише бачити. Хочу взяти трохи продуктів для них. 

Читайте також:

«Знайду благодійників і привезу продукти в голодний Лиман»

Зворушлива зустріч волонтерки Ольги Пирогової з земляками у Чорнобаївці

Забезпечили переселенців всім необхідним: відзняли сюжет про глухівчан

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pes Mayonez

    Чому сайт називається "казАтін.ком"?

    Pes Mayonez reply Pes Mayonez

    RIA-Козятин чекаю з нетерпінням,на рівні з перейменуванням Південно-Західної залізниці 🤝

    RIA-Козятин reply Pes Mayonez

    Pes Mayonez Ми плануємо поміняти назву найближчим часом

keyboard_arrow_up