Отруйного карася продали у магазині

Отруйного карася продали у магазині

На «гарячій» лінії Мінохорони здоров’я повідомили: «В Україні вакцини нема, шукайте за кордоном…»

В’ялений карась, якого з’їли батько й син Шевчуки з Липовецького району, виявився отруєним збудником ботулізму. Рятівну сироватку лікарі порадили шукати за кордоном. В Україні її нема. Уточнили: часу у них п’ять діб, інакше…

Батько Віктор Володимирович (62 роки) перебував у вкрай важкому стані. Дружина Тамара каже, що в чоловіка навіть не стало сил розмовляти, найбільше їх злякали судоми тіла… У сина Вадима (31 рік) захворювання протікало у легшій формі. Усе одно температура доходила до 39 градусів. Незважаючи на це, Вадим вирішив зателефонувати на гарячу лінію Мінохорони здоров’я (МОЗ). Думав, допоможуть.

— Сироватки проти ботулізму у нас справді нема, — таку відповідь почув у телефонній слухавці. Найбільше вразив спокійний тон у голосі чиновника.

Відео дня

— Тут людина помирає, а їй радять шукати ліки за кордоном. Для чого тоді нам таке міністерство? — говорить чоловік.   

Обох пацієнтів поклали у реанімаційне відділення. Старшого Шевчука лікарям вдалося, як кажуть в народі, витягнути з того світу. Чи допомогла протиботулінічна сироватка (яку знайшли у сусідній країні), лікарі не можуть ствердно відповісти. Її вводили уже на шостий день від початку отруєння. Раніше рідним пацієнтів не вдалося придбати.

Шевчуки кажуть, що будуть звертатися до суду, позиватися до дирекції маркету. Вони витратили значну суму на лікування. Але зараз для них найважливіше – поставити на ноги батька.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни 09:24 Цей день в історії, 15 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 09:20 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) 08:30 День жалоби: Козятин прощається з молодим військовим Євгеном Прусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up