Оцінка роботи управління ЖКГ незадовільна

Оцінка роботи управління ЖКГ незадовільна

Фахівець з 16-річним стажем про минуле і сьогодення

Чому вулиці не прочищені від снігу, не видно снігоприбиральної техніки, в ожеледицю  всі падають? Газета “RIA-Козятин” взяла інтерв’ю у колишнього начальника управління житлово-комунального господарства Олексія Гречухіна, який зараз на пенсії.

— Олексію Васильовичу, коли ви працювали, скільки одиниць техніки займалося прибиранням і вивезенням снігу, боротьбою зі сніговими заметами, посипанням тротуарів…

— Я чотири скликання працював заступником козятинського міського голови Олександра Гвелесіані з питань ЖКГ. Це 16 років. Зима — дуже відповідальна пора для працівників управління житлово-комунального господарства. Є два важливих фактори, які створюють відповідний імідж місту. Це те, в яких умовах люди проживають, в яких умовах вони пересуваються і як влада дбає, щоб створити ці відповідні умови. Один з головних факторів цього питання — фінансування заробітної плати обслуговуючого персоналу, який буде займатися відповідними роботами.

Відео дня

Найголовніше для підприємства, яке прибирає місто, це техніка. У тодішнього підприємства “Оберіг” було більше двох десятків одиниць техніки.

То була хороша техніка, яка займалася і прибиранням снігу і розчисткою вулиць, і навіть вивозом снігу за межі міста. Був грейдер, снігоприбиральна машина, були трактори, які прибирали навіть тротуари.

— Де ж вона поділась?

— У підприємства було багато труднощів. У першу чергу, це забезпечення цієї техніки необхідними паливно-мастильними матеріалами, запчастинами. Вона завчасно ремонтувалася та підготовлювалась обслуговуючим персоналом “Оберегу”до роботи в зимовий період. І ми завжди були готові до природних катаклізмів, які виникали. Був один   випадок, коли ми через відсутність фінансування в рясний мокрий сніг своєчасно не виконали свою роботу, тоді змушені були залучати важку техніку. Нам у цьому плані допомагали керівництво Козятинської дирекції залізничних перевезень. Влада і управління ЖКГ повинні постійно в такий час підтримувати відповідні зв’язки з керівництвом залізничних підприємств: вагонного депо, дистанцією сигналізації і зв’язку, локомотивним депо, дистанцією енергопостачання тощо.

Відносно того, куди поділось двадцять одиниць техніки, скажу наступне: що, коли виникла фінансова скрута у підприємства, то її розпродали.

— Наскільки нам відомо, масовий розпродаж техніки розпочався, коли до влади прийшов Висоцький?

— Це дійсно мало місце при Висоцькому, я вже практично пішов з посади начальника управління ЖКГ, але застав період, коли розпочався розпродаж техніки. Комунальне підприємство “Оберіг” мало велику заборгованість по заробітній платі і податкова інспекція описала техніку за рахунок боргу. Саме ту, яка була більш новішою, більш дороговартісною…

— Техніку розпродали з аукціону?

— Так.

— Але ж в той період, наскільки відомо, міська рада була винна підприємству “Оберіг” більше півмільйона гривень? Вина на міській раді, яка не проплатила борг комунальному підприємству?

— Борги міська рада завжди повертала, але інколи з запізненням. Крім того, підприємство “Оберіг”, яке виконувало всі роботи, пов’язані з нормальним співіснуванням міста, за кошти, які мали в своєму обігу.

— Чи не здається вам, що то було штучне затримання коштів від міської ради, щоб розпродати техніку?

— На той час бюджет був не настільки великий, який є сьогодні...

— Як ви можете оцінити на сьогодні стан вулиць?

— Стовідсотково — незадовільний. Зараз такий період, коли управління ЖКГ повинно терміново виставляти всю техніку, яка є, і прочищати вулиці, тротуари, тому що це в першу чергу створює безпеку руху транспорту, збільшується травматизм, кількість ДТП. Стан доріг наразі незадовільний, тому що працівників і техніки на вулицях не видно, ніхто не працює по місту, не прибирає сніг, не бореться з заметами. Якщо в той період, коли я працював начальником управління ЖКГ, з бюджету виділялося 200-400 тисяч гривень, то зараз фінансування вимірюється десятками мільйонів. Це дуже велика різниця...

Маргарита ГРЕБІНЬ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Гость

    Как же красиво сьехал от ответственности...  А что же ты такой порядочный не рассказал кто эту технику купил за копейки???  Сделали Обериг банкротом  искусственно, что бы всю технику пустить с молотка.  А то что сегодня тротуары и дороги не почищены то  не надо нынешнюю  власть пинать. Все началось еще при вас господа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up