Паралізоване місто не винне

Паралізоване місто не винне

Вина лежить на господарниках, які біля “руля”

На початку тижня, 18 грудня, в Козятин “неочікувано” прийшла зима. Дороги замело снігом. З самого ранку була якась спроба комунальників прибрати сніг. Та марно. Він сипав переконливіше від потуг двох з половиною грейдерів прибрати все місто. Вирішили припинити ту марну справу. Для чого той сніг прибирати, коли в нашому місті є стільки автівок? Сніг можна транспортними засобами ущільнити. Притоптали — і не тільки сніг, а й ще більше десятка чотириколісних. На 14 годину по місту вже було п’ять дорожньо-транспортних пригод. Водії кажуть, дороги не посипані, в цьому й вся проблема. Водіїв зрозуміти можна, тільки при таких погодних умовах ця процедура може допомогти тільки виробникам взуття, в розумінні фінансового підйому. А мешканцям міста було б тільки гірше. Сніг у такому випадку стає важчим і мокрішим.

З кожною годиною ситуація по місту погіршувалась. А надвечір стала навіть поганою.

Таксисти стали відмовляти пасажирам їхати на окраїни міста. Автобуси, хоч вибившись з графіків руху, та ще якось курсували. Тільки складалося враження, що кожним автобусом  керує водій напідпитку, так їх заносило...

Відео дня

О 17 годині зупинився автобус “трійка”. Він застряг на розвороті зупинки “Червона калина”. На тому самому розвороті, який міський голова ще влітку обіцяв громаді підсипати.

Коли у когось скрута, які б люди погані не були, на допомогу приходять. Не був винятком і цей випадок. Біля автобуса, що припинив рух, зібралися люди різних професій. Водії, монтери колії, журналісти, пенсіонери. Не було тільки “градоначальника” або когось з його команди. Адже саме вони так погано підготувались до зими. З міським головою — зрозуміло. У нього поважна причина. Він днем раніше нагороджував маленьких спортсменів медалями. У нашому місті, мабуть, немає достойних спортсменів, таких, як Олег Корнілецький чи Володимир Шульга, чи хтось з відділу спорту, щоб вручали дітям нагороди? А може так треба?

Ми ж про автобус, що загруз. Тільки сила людей не вимірюється кінськими силами. Це просто люди. Вони не можуть випхати на гору автобус по засніженій дорозі. Була надія, що допоможе автобус четвертого маршруту, який проїздив поруч. Та в ньому був тільки водій і жінка пасажир. Він, звичайно, приєднався до бригади помічників. Та й його сили не вистачило для загального успіху. Водій четвертого маршруту пішов до свого транспорту та почати рух і він не зміг. Прийшлось випихувати й його.

По рівнині людська сила більш вагома і автобус, хоч із труднощами, та набрав хід. А бідолаха-трійка залишилася, чекаючи на трактор. Коли трактор все може, то хай він, хоч жартома, у мера заступником чи радником буде.

На ранок вівторка випало до сорока сантиметрів снігу. На центральних вулицях його роз’їздили автівками. На другорядних дорогах і кіт не валявся. Водій автобуса четвертого маршруту, як добропорядний перевізник, виїхав на лінію. Та в поєдинку із  снігом втратив більше, ніж півгодини часу, отож відмовився від наступних рейсів у сторону “Червоної калини”.

По місту виднілись засніжені автівки, які були залишені водіями. До 13 години будь-яка снігоприбиральна техніка в місті була відсутня.

В середу 20 грудня позитивних змін в місті не відбулося, тому телефон “гарячої лінії” редакції майже не замовкав. Всі дзвінки коментувати не будемо, а за дітей та пенсіонерів повідомимо. На вулиці Депутатській діти не можуть через великий сніг добратися до школи. А автобус першого маршруту на 9.10 був відсутній.

За минулими спостереженнями випливає, що в місті Козятині наведуть лад зі снігом  тільки тоді, коли надійде снігоприбиральна техніка з сіл. Ще може повезти мешканцям тих вулиць, на яких проживають впливові люди, або друзі голів сільських рад. Як наприклад, везе мешканцям Сербіна. Там проживає знаний у Махаринцях лісник Саша.    

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up