Пенсіонерам тріпають нерви, замість того, щоб йти назустріч

Пенсіонерам тріпають нерви, замість того, щоб йти назустріч

Хотіли, як краще, а вийшло, як завжди?

 

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернуласяь пенсіонерка Любов Іванівна. Для свого хворого на серцево-судинні хвороби чоловіка вона отримала рецепт на “Лозап+” зі знижкою 50%. Для цього літня жінка побувала у декількох чиновників від медицини. Йти за ліками пенсіонерці довелось до аптеки, що знаходиться у колишньому дитячому відділенні ЦРЛ. Саме туди направили жінку лікарі, які підписували рецепт.

Радість пенсіонерки не була довгою. За пластинку “Лозапа+” в інших аптеках міста вона платила 29-30 гривень. Отже, розраховувала на ціну приблизно 15 гривен. Але в даній аптеці вона заплатила 22 гривні 13 копійок за знижкою.

 

Відео дня

Скільки ж відсотків склала надана знижка? Явно не 50. Жінка довго сперечалася з фармацевтами, але нічого не добилася. Їй видали чек й нічого толком не пояснили.

 

— Чому нас, пенсіонерів, спочатку ганяють по лікарях, щоб отримати знижку? — з розпачем запитує журналістів Любов Іванівна. — А потім в аптеці називають зовсім іншу ціну, ніж ми розраховували?

 

Представники “RIA-Козятин” обійшли аптеки, які задіяні в програмі “Доступні ліки”. Там пояснили, що “Лозап+” не входить до цієї програми. Тому жодних знижок за будь-якими рецептам на нього вони надати не можуть. Ціна препарату дійсно близько 30 гривень за пластинку в кожній аптеці.

 

Завітали в комунальну аптеку райради, що знаходиться в будівлі колишнього дитячого відділення. Виявилося, що дана аптека має договір з медичним центром первинної медицини. Тому за рецептами їх лікарів вони можуть продавати ліки зі знижками. У інших аптеках міста ці рецепти зі знижками сили не мають.

 

Фармацевт з аптеки при лікарні розповіла журналісту, що “Лозап+” випускають в упаковках з різною кількістю таблеток. Ціна однієї пластинки з упаковки 50 таблеток — 30 гривень. А от за одну пластинку з упаковки в 30 таблеток треба заплатити 44 гривні (?!). П’ятдесят відсотків від ціни — і є ті 22 гривні, які заплатила літня жінка. Все правильно.

 

У іншій аптеці фармацевт пояснила журналісту, що цей препарат випускають у різних формах. У “Лозапі+” 50 мг однієї з діючих речовини  (лозартана калію). Ціна однієї такої пластинки — 30 гривень. А от за пластинку “Лозапа 100 +” треба заплатити 44 гривні (діючої речовини там 100 мг). Можливо, жінці продали саме “Лозап 100+”?

 

Але на чеку з аптеці при лікарні вказаний “Лозап +”, в якому 50 мг діючої речовини й ціною зі скидкою 22 гривні за пластинку.

 

Фармацевт каже, що так було написано у рецепті. Вони просто механічно порахували, не замислюючись над ціною препарату.

Можливо в цій аптеці роблять значні націнки, тому лікарі можуть спокійно надавати такі знижки? А гроші потім діляться?

Хворі радіють зі знижки і не завжди будуть перевірять по інших аптеках, які там ціни.

 

 

лозап50 продали по ціні лозап100?!

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up