Переводимо годинники

Переводимо годинники

Стрілки: на годину вперед!

Перехід на літній час у 2018 році традиційно відбудеться в останню неділю березня в ніч з 24 на 25 березня. Стрілки слід повернути о 3-й ночі на годину вперед.

Переводимо годинники на літній час з 1996 року, тобто уже понад 20 років.

Традиція переведення годинників

Переводити стрілки двічі на рік вирішили у Великобританії ще в 1908 році. Англійці запровадили цю традицію з метою більш раціонального використання світлої пори доби. Тобто основна ціль існування зимового та літнього часу – економія енергоресурсів.

Відео дня

Уже в 1918 році до Британії долучилися Штати, трохи згодом – решта країн, які після Першої світової війни мусили заощаджувати на всьому. У нас почали переводити годинники аж в 1981-му.

У світі

Перехід на зимовий і літній час здійснюють у понад 80 країнах світу. Переводити стрілки продовжують практично всі держави - члени Євросоюзу, а також окремі держави Азії, Африки та Америки.

Ще 161 країна, наприклад, Китай, Росія, Гвінея, Алжир, Афганістан, В'єтнам та інші, стрілки годинника не переводять.

За і проти

Суперечки про сезонне переведення стрілок годинника почалися давно. Противники запевняють, що ніякої економії насправді немає. На їхню думку, переведення стрілок призводить до додаткових затрат, адже переводити потрібно не тільки годинник, але і переналаштовувати різне обладнання та прилади (електролічильники тощо).

Найзапекліші суперечки тривають у медичних колах. Одні лікарі запевняють, що маніпуляції з часом негативно позначаються на біоритмах організму і на самопочутті людей. Вони відзначають, що зимовий час ближчий до астрономічного, відтак – більш сприятливий для життя і здоров'я людини, ніж літній. Інші доводять, що зміна на одну годину особливої ​​ролі не грає, а астрономічний час в сучасному світі не так вже й важливий, адже люди зараз практично не залежать від природних факторів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up