Пішов з життя колишній 1 секретар Козятинського району Геннадій Дубенков

Пішов з життя колишній 1 секретар Козятинського району Геннадій Дубенков
  • Останні роки Геннадій Олексійович хворів, але був оптимістом і боровся з недугою до останнього. Минулої суботи з Геннадієм Дубенковим прощалися в обласній  філармонії «Плеяда» у Вінниці.

Геннадій Дубенков народився 2 квітня 1950 року, в селянській сім’ї селі Степанівка, що на Вінниччині. Після закінчення технікуму працював за спеціальністю в колгоспі на то й час імені Карла Маркса.

 З 1969 по 1971 рік служив в армії. Після демобілізації до 1972 року працював в колгоспі імені Леніна села Степанівки інструктором методистом зі спорту.

 У 1972—1973 роках закінчив  Українську сільськогосподарську академію і здобув спеціальність зоотехніка. 

Відео дня

 У 1973—1975 роках працював зоотехніком, та секретарем партійної організації КПУ колгоспу імені Леніна села Степанівки. 

 У 1975—1977 роках — інструктор організаційного відділу Теплицького районного комітету КПУ Вінницької області.

 З 1977 року по 1978 рік — 1-й секретар Теплицького районного комітету ЛКСМ У Вінницькій області. 

 У 1978 по 1983 рік — 2-й, а потім 1-й секретар Вінницького обласного комітету ЛКСМУ. 

 У 1983—1985 р. — слухач Академії суспільних наук при ЦК КПРС.

 У 1985 році Геннадій Дубенков почав працювати в Козятинському районі. Його обрали 2-м секретарем  Козятинського районного комітету КПУ Вінницької області.

У листопаді 1985 року обирається 1-м секретарем Козятинського районного комітету КПУ Вінницької області.

Від 18 березня 1990 року Народний депутат України по 13 виборчому округу. Козятинський район він очолював до 1991 року.

За 5 років на посаді керівника Козятинського району він зробив багато корисного.

Вже стала забуватися назва кафе «Цесіс», а його назвали на знак дружби латвійського міста Цесіс і нашого Козятина. З цим містом, що 90 км від столиці Латвії Риги, наше місто було пов’язане не тільки українсько-латвійською дружбою, а й будівельними проектами. Цеглу з якої будували палац піонерів, привезли із Цесіса.  

З ініціативи Дубенкова в селі Білопілля побудовано музей Хліба. В місті Козятині за його ініціативи побудовано будинок соціального забезпечення, школа №4, будинок для воїнів-афганців, встановлено пам’ятник-танк на честь визволителів міста, побудували тунель якого довгий час у нас не вистачало. Церква Почаївської ікони Божої матері також збудована за його і  отця Анатолія ініціативою.

Кому довелось працювати при Геннадію Дубенкову згадують той період, як період розвитку району.

— В розбудові нашого району були залучені навіть найменші організації за чисельністю штату і у кожного був власний фронт роботи, — згадує пані Надія.  — Працювали у вихідні і йшли на ті роботи, як на свято. Майже всіх переповнювала радість, що район розбудовується. Я навіть не розумію, чому людина, яка стільки зробила для Козятина, не є почесним громадянином міста. За свою роботу він має нагороду від держави, а нагороди від Козятинської громади у нього немає, — сказала вона.

Після депутатських повноважень він з 1994 до 1997 року очолював Вінницьке обласне управління хлібопродуктів. З 1997 р. до виходу на пенсію працював генеральним директором Вінницької обласної Асоціації «Хліб Вінниччини» і Вінницького обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб України». 

Останні роки Геннадій Олексійович хворів, але був оптимістом і боровся з недугою до останнього. Минулої суботи з Геннадієм Дубенковим прощалися в обласній  філармонії «Плеяда» у Вінниці.

Редакція висловлює глибоке співчуття дружині Зінаїді Іванівні, сину Володимиру та дочці Оксани за передчасну смерть їхнього чоловіка і батька

Читайте також:

«Вона — людина-усмішка». Пам'яті Лілії Крилової

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Лиля Осьмирко

    Ентузіаст життєлюб зроблене швидко  не розсипеться
  • Валентина Ткачук

    🕯🙏🙏🙏
  • Читач59

    З ім'ям людини завжди пов'язують справи. З іменем Геннадія Олексійовича поа'язано багато знакових справ в місті і районі. Це споруди, великі соціальні проєкти, же в центрі завжди була людина - спартакіади, самодіяльність, свята, в трудових колективах, будівництво будинків для пристарілих, конкурси профмайстерності, і завжди  особиста участь Дубенкова. А які справи у сьогодняшних керівників, про що згадують люди: закриття медустанов та скорочення персоналу,  жахливу вулиці Куликівського,ремонти доріг, працевлаштування подруг, кумів та родичів, смітники та бур'яни на клумбах та вздовж доріг. Є що порівняти і очевидно не на користь сьогодення. Мабуть було б справежливо і чесно  з боку городян назвати одну з вулиць міста іменем Дубенкова.
  • Валентина Горобець

    Вічна пам'ять.Співчуття родині.

keyboard_arrow_up