Побачила, але не обійняла: Крістіна розшукала сестру

Побачила, але не обійняла: Крістіна розшукала сестру
Зустріч Крістіни, її мами та старшої доньки покійної сестри Діани
  • До сліз. Команда «Говорить Україна» розшукала сестру Крістіни Ярмоленко Діану-Антоніну. За іронією долі, вона проживала в Києві, «в пяти метрах» від дому, де мешкала сама Крістіна. Виявляється, дві сестри, самі того не знаючи, ходили в одні і ті ж магазини, гуляли одними вулицями, дихали одним повітрям... Та, на превеликий жаль, так і не зустрілись, не обнялися. Півроку тому Діана-Антоніна померла

На початку місяця ми писали про життєву історію Крістіни Ярмоленко, що проживає в Києві, але має козятинське коріння. Крістіна дізналася, що в неї є старша сестра, і відразу розпочала активні пошуки рідної людини. Після нашої публікації «Її залишили в притулку»: допоможіть Крістіні розшукати сестру», з нею зв’язалися журналісти телепередачі «Говорить Україна». Пошуки тривали менше місяця. За словами Крістіни, спочатку їй дали надію, що сестру знайшли, вся інформація та зустріч лише на шоу. А днями повідомили страшну новину. Сестра, яку шукала Крістіна, півроку тому… померла.

►На фото Діані 4 рочки

Відео дня

Як розповіла нам Крістіна, її мама Людмила Іванівна, народила дівчинку 7 листопада 1976 року. Дала їй ім’я — Діана Володимирівна Булавська. Але коли її вдочерили, то перезвали на Антоніну Олексіївну Стаднік. 

— Її прийомні батьки були з Києва, туди вони і забрали мою сестру, — каже Крістіна. — Виявляється, вона жила в п’яти метрах від мене. Я в центрі міста, а вона — через дорогу. Ходили в одній і ті ж магазини. Я коли дивилася фото, то розуміла, що бачила її. Я була шокована. Ми дуже схожі з нею. 

За словами Крістіни, прийомні батьки Діани-Антоніни давно померли, адже удочерили дівчинку, коли їм вже було за 50. В їхній сім’ї трапилося горе, помер молодим син. Його смерть завела  їх в тяжку тугу, а потім з часом вирішили взяти собі дитину. 

► А це на фото мама дівчат Людмила Іванівна. Їй тут 17 років

— У моєї мами була складна життєва ситуація. Вона провідувала Діану в дитячому будинку. Намагалася її повернути, але не було куди, не було власного житла. І коли вона приїхала в черговий раз, їй сказали більше не приїздити, тому що оформляються документи на усиновлення. Мама цілий день стояла під вікнами притулку.

Нелегко знайти сестру і запізнитись на півроку. 43-річну Діану атакувала онкологія. Але ніхто з рідні цього не знав, вона нікому не сказала, не скаржилася на здоров’я. Вночі їй стало зле, а вранці рідні знайшли її вже мертвою.

— Пригадую, я ще таку фразу сказала: «Чи мертвою, чи живою я все одно її знайду», — крізь сльози каже Крістіна. — Дуже боляче, нестерпно. Збираємося на могилу. А мама? 40 років мовчати, уявіть собі. Боялась сказати. Для неї вона залишилась Діаною… Зараз з нею працює психолог. Її ніхто не засуджує, але ніколи не потрібно тримати таке в собі, на це є рідня. Її просто тоді не підтримали, а навпаки, всі відвернулися, її ніхто не зрозумів. 76 рік, це навіть не 80-ті, коли вже трохи легше було жити. Тоді мораль була друга. Мама моя тягар зняла з себе.

Весільні фото двох сестер — Діани-Антоніни та Крістіни. Дівчата між собою дуже схожі

Невдовзі на телепрограмі «Говорить Україна» розкажуть всі подробиці цієї важкої та несправедливої життєвої історії. За словами Крістіни, вже відзняли сюжети та готуються до виходу в ефір. Крістіна вже не обійме свою сестру, яку так сподівалась побачити і відчути родинний зв’язок. Але вона зустрілася зі своїми рідними племінницями, які також неймовірно схожі на свою тітку. Їм 22 та 21 рік.

— Звісно, я буду підтримувати з ними контакт, — каже Крістіна. — Дівчата обрели рідну тітку, я буду їм як мама. Буду піклуватися, спілкуватися, допомагати, чим зможу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up