Погіршення епідеміологічної ситуації з кору

Погіршення епідеміологічної ситуації з кору

Розпочалось в 2017 році в Закарпатській та Одеській областях, згодом інфекція поширилась серед інших регіонів України.

На Вінничині в минулому році зареєстровано 106 випадків кору із них захворіло 78 дітей.

В Козятинському районі захворіло  - 18 осіб,  із них  дітей - 8, дорослих - 10. Із 18 осіб, що захворіли щеплення проти кору мали 3 особи, в інших дані за щеплення відсутні, а одна дитина віком 5 років не щеплена в зв’язку з відмовою батьків.

По області діагноз кору підтверджено лабораторно тільки у 42 хворих із 106 в зв’язку з тим, що такі аналізи були платними. На сьогодні в зв’язку з поширенням кору серед жителів України такі лабораторні дослідження безкоштовні.

Відео дня

Епідеміологи очікували  погіршення епідситуації по кору в зв’язку припиненням закупівлі вакцин з 2012 року до 2014 року.

Дещо покращилось забезпечення вакцинами в 2016 році, коли план щеплень було виконано на 96,7% і на сьогодні вакцинами лікувально-профілактичні заклади забезпечені. Однак великий відсоток населення не щепленого за період з 2011 по 2015 роки, коли щеплювалось від 62% до 88% осіб від запланованих. Не знімає загрози виникнення епідемії кору по Україні.

Ми прогнозуємо подальше погіршення епідеміологічної ситуації та зростання показників захворюваності. наприклад перші випадки хвороби до нас завезли приїжджі із Закарпаття і хворі реєструвались  в с. Сокілець, Титусівка, Сигнал, Йосипівка, Пиківець, Білопілля та в місті Козятині.

Головне в проведенні протиепідемічних заходів своєчасна діагностика та ізоляція хворого, призначене лікування та подальше проведення щеплень населенню. Якщо людина щеплена проти кору і все ж таки захворіла, то хвороба протікає в легкій формі і не дає ускладнень.

 

Завідувач ВСП Козятинський МВЛД ДУ «ВОЛЦ МОЗУ»                         Л.О.Ящук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up