Помер Українець з великої літери

Помер Українець з великої літери

Любомира Гузара поховали 5 червня в Києві

Після церемоній прощання у Львові і Києві тіло колишнього предстоятеля Української греко-католицької церкви, кардинала Любомира Гузара упокоїлось в крипті патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви. О 14.12 труна з тілом покійного була поміщена в крипту. О 14.20 похованням завершилась заупокійна архієрейська божественна літургія.

Напередодні відбулася панахида по Любомиру Гузару. Єпископ Святослав Шевчук відслужив архієрейську божественну літургію.

Любомир Гузар народився 26 лютого 1933 року у Львові. У 1944 році сім'я змушена була покинути Україну. У 1993 році повернувся на рідну землю. У 2005-2011 роках він очолював Українську греко-католицьку церкву.

Відео дня

Єпископ-емерит УГКЦ, Блаженніший Любомир Гузар, який пішов з життя на 85-році, отримав авторитет одного з найбільш шанованих моральних лідерів громадської думки в Україні.

Найвідоміші цитати Любомира Гузара прості з глибинною мудрістю та щирістю.

Ми, українці, повинні відстоювати свої права, захищати свій народ. Але ми не повинні будувати наше ставлення до Росії на основі ненависті.

Подумати тільки - понад 200 зареєстрованих партій! Політики є, а ось державних мужів - немає. Не видно де Голля, де Гаспері, Шумана. Їх немає. І не тільки у нас . Великих особистостей, мислителів сьогодні не видно в усьому світі.

Щоб не втратити шанс, треба працювати. Перестати красти, не брати і не давати хабарі, не брати гроші для себе, а працювати для суспільства. Хочемо жити в нормальній державі - працюємо над тим, щоб законослухняність стала нормою поведінки для всіх громадян.

 

Ніхто так не поважає нашої свободи, як Бог. Але ми не маємо відваги бути вільними. Тому що бути вільними - це бути відповідальними

Я не бачу необхідності в" третьому Майдані ". Але я бачу необхідність, щоб був завершений другий Майдан. На мою думку, другий Майдан досить продемонстрував нашу гідність, нашу повагу до людської особистості і до бажання створювати нову Україну. Необхідно завершити другий Майдан, і третього вже ніколи не буде потрібно

Важливо грунтовно перевиховувати народ. Усі ми повинні цим вихованням займатися - держава, Церква, кожен громадянин. Якщо знайдеться достатня кількість людей, чия віра в свободу виявиться справжньою і твердою, віра ця неодмінно знайде відгук у серцях багатьох з тих, кому будувати Україну майбутнього

Пам'ятайте, що любов - це основа всього на світі. Давайте будувати оазиси любові.

Свобода - це можливість робити добро. ...Незалежність - це свобода від зовнішніх впливів, це не свавілля. Незалежність - це політичне поняття. Отже, в наш час цілій державі, всьому народові випала можливість діяти заради власного блага. І тепер людина просто зобов'язана бути творчим, патріотичним, свідомим християнином - громадянином своєї держави.

"Еліта - це не просто ті люди, які вміють побачити проблему і знайти швидко рішення. Це люди, які вміють дивитися далеко вперед. Треба дивитися далі, значно далі вперед, щоб розуміти наслідки своїх рішень. Той, хто дивиться далеко, перш за все зберігає головне - людську гідність ", - відзначав Блаженніший Любомир.

Повинні вчити наших людей не підтримувати корупцію. Я сміюся, коли чую про великі державні програми, про законодавчу боротьбу з корупцією. Все це сміх! Що таке корупція? Це гріх. А жоден гріх законом не поборете. Це треба виховувати

Дійсно, важливо знати, що тебе люблять. Але що є любов? Любов - це робити добро ближньому, бажати добра ближнього, любити самим.

Ви дуже сильні, якщо хочете добра, якщо намагаєтеся, якщо згуртовує, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо. Заради радості, яку можемо так принести Богові і ближньому, варто трудитися, жертвувати свій час і свої зусилля

Єдність - це теж дар Божий. І мені здається, що всі хочуть його взяти на власних умовах. Ніхто не хоче змінюватися, кажуть: нехай весь світ зміниться, але не змушуйте змінюватися мене

Ми повинні віддавати - давати в світ добро, милосердя, любов. Я бачу кожну професію як служіння. Лікар, вчитель, письменник, робочий і навіть політик - це служіння іншим. Тільки тоді, коли ми віддаємо, стаємо багатшими. Треба формувати в людях розуміння служіння.

Культурною ми називаємо людину, яка вміє з повагою ставитися до інших людей. Культура такої людину полягає не в її умінні творити красиві речі, а за її стосунки з іншими людьми

Якщо ви маєте хоча б маленьку владу, якщо ви - підприємець, вмієте щось організувати, ви можете допомогти. Ми не сміємо бути байдужими до того, що відбувається з іншими людьми.

Щоб порадувати матір, ми приносимо їй квіти. А як зробити приємне Богу? Відповідь у Євангелії від Матвія, 25: Ісус каже: що зробите для голодних, бідних, хворих - то зробите для мене

Бог випробовує нас в силу різних обставин. Якщо ми поставимо його на першому місці, будемо жити за Його законами і будемо Йому довіряти, то можемо мати виправдану надію на Його допомогу.

Релігія - це не знання про Бога. Релігія - це зустріч з Богом. Така зустріч може бути тільки особистою

Серед нас дуже багато хороших людей. Але мало бути хорошим - треба робити добро. Якщо хочете жити в нормальній державі, передати її дітям і онукам - робіть добро!

Багато хто думає, що світ - це відсутність війни. Але світ є це щось більше. Мир - ще і хороші відносини між людьми, коли ми не брешемо одне одному, не шукаємо вигоду, не хочемо зла.

Сироти, як кожна дитина, вимагають любові, а не тільки подарунків до Святого Миколая чи до Різдва Христового.

Не треба вказувати молоді, що робити, вона розбереться сама. Важливим є виховати в ній правильні цінності і дати правильні орієнтири.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up