Повага до померлих патріотів, родичів та друзів

Повага до померлих патріотів, родичів та друзів

У першу неділю після святкового пасхального тижня люди йдуть на могили своїх предків.

Хоча першу неділю після Великодня називають провідним тижнем, провідати померлих потрібно не пізніше дев’ятого дня від воскресіння Господнього. Ідучи в цей день на гробки, люди згадують душі померлих, віддають їм данину та виказують повагу. Проводи вважаються поминальним днем та за церковним тлумаченням цей день є святковим. Кажуть, що в ці дні Бог відпускає душі померлих на землю і вони фізично на цьому світі мають змогу чути своїх родичів, які прийшли їх провідати.

Мешканці нашого міста також у поминальний день масово провідували померлих родичів.

Обіцяний транспорт виглядав як реклама, а не як послуга. Тим більше, що коштував такий сервіс, за словами мешканців міста, платні за проїзд. Адже на транспорт розраховували люди похилого віку, в яких, як правило, мізерні пенсії. На сумнівних артистів типу “патріотичної пісні” гроші є. А для мешканців міста грошей немає?

Кинулось в очі те, що на обидва кладовища, що є в нашому місті, напередодні поминальних днів привезли мокрий з запахом пісок, схожий більш до каоліну. Це викликало справедливу критику мешканців села і міста, які прибирали могилки. Звичайно, не прийнятний момент. А серед приємних несподіванок стало те, що прибрали Алею Слави в селі Козятині. Ініціаторами такої події стали старшокласники школи №9. Їхній порив підтримало керівництво школи. Вони спільними зусиллями знайшли кошти на заміну зелених самшитів, а головне — замінили державні і військові символи-прапори на Алеї Слави.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up