Повірила і виграла грант на розвиток бізнесу

Повірила і виграла грант на розвиток бізнесу
  • Власна справа. Ми вже писали про козятинчанку Наталію Юрчук, що виготовляє фруктову пастилу за власними рецептами. Робить її на основі яблучного пюре, з ківі, бананів, вишень, порічок…
     

Загалом, більше 20 смаків. Нині жінка виграла обласний конкурс бізнес-планів і планує розширити асортимент та робочі місця

– Конкурс бізнес-планів підприємців-початківців проводиться один раз на рік. Цього літа я вирішила спробувати свої сили, – розповідає Наталія Юрчук. – Ми вже на той час планували орендувати приміщення і знали, що потрібно розширюватися. Спершу треба було подати заявку на сайті Вінницької ОДА, потім подати бізнес-план. Для всіх учасників конкурсу проводились вебінари, як все правильно оформити. Далі потрібно було приїхати і захистити свій бізнес-план. У комісії було близько 15 осіб. Можна було презентацію свою роботу. Я привезла свою пастилу, і пригощала учасників комісії,  розповідала, на що потрібно кошти. Мене вислухали і сказали чекати. Трішки нерви лоскотали сумніви, хвилювалась - виграла чи ні. Згодом мені повідомили, що я виграла конкурс.
Загалом на конкурс надійшло 120 заявок, обрали 33 переможці. Наша козятинчанка  почувається щасливою і задоволеною. Пані Наталія отримала 50 тисяч гривень для розвитку своєї справи. Це безповоротна фінансова допомога і вона не оподатковується.

Придбає сушки і відкриє робочі місця
 

Наталія оформила договір і уже чекає кошти, які згодом мають надійти на її рахунок. 

Відео дня

– Сподобалось те, що потрібно було мінімум документів для оформлення договору, а саме: паспорт, код, довідку про відкриття поточного рахунку, і виписку з єдиного реєстру платників податків. Нам зателефонували і договір готовий. Мені все сподобалось, адже ми так звикли, що держава – це бюрократія, це важко, але тут я переконалася, що все чітко і легко. Зараз ми відійшли від домашньої кухні і захотіли працювати в цеху, щоб це було більш презентабельно. Ми орендували приміщення, зареєструвалися в держпродспоживслужбі, розробили технічні умови, і маємо відповідну документацію. Нині у нас в цеху 2 сушки, і це маленькі об'єми. За виграні кошти ми придбаємо ще 5 сушок. Також я буду в штат набирати три людини. Заробітну плату я не буду прирівнювати до мінімальної. Адже виготовлення пастили – це клопітка робота, яка вимагає відповідальності і дотримання чіткої технології. А ще це престижно створювати корисний натуральний продукт, тому мої пастельє будуть отримувати 6000-7000 гривень зарплати, але вірю, вона буде збільшуватися.
Свою пастилу жінка хоче реалізовувати не лише у Козятині, а й Вінниці та Бердичеві. Для цього в рази збільшить об'єм своєї продукції.
– Зараз ми виготовляємо в день 400 грамів пастили, 100 грамів - це 100 гривень. За добу в мене 800 грамів. Хочемо розширити об'єм і більше заробляти. Попит є - і люди замовляють, адже нині популяризується здорове харчування, а це корисні солодощі, які можна давати дітям без побоювань. Також ми будемо купувати новий блендер та упаковочну машину. А надалі розширювати асортимент і робити йогуртову пастилу, з горішками.
Додамо, що пастила готується без цукру, вона має природній солодкий смак. Основа пастили - яблучне пюре.

В конкурсі стартапів перемогли двоє наших підприємців-початківців. Одна з Махнівки, ще одна — з Козятина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Alexey Guuse

    Пастилу та фріпси можна купити:
    в кав'ярні ,,Гуфер,,
    в кав'ярні Наталки Чащіної на ,,хитрому,, базарчику
    в студії-магазині Альони Гоменчук в ТЦ, Україна,,
  • Artur Edu

    А де купити????
  • Светик Дулецкая

    Дуже смачні смаколики. Молодчинка👍👍👍

    Светик Дулецкая reply Светик Дулецкая

    Галина Путь На молому базарі, кавярня Гуфер.

    Galina Put reply Светик Дулецкая

    Светик Дулецкая де можна куштувати пастилу, де продається?
  • Ирина Сокольвак

    Куди іти за смаколиками?

keyboard_arrow_up