Правда про недоїдання махнівських дітей

Правда про недоїдання махнівських дітей

Повертаючись до надрукованого

У милому номері газети “RІА-Козятин” була надрукована стаття “У Махнівському садочку не доїдали діти!” У читачів викликав здивування той факт, що начальник відділу освіти Козятинської райдержадміністрації особисто провела перевірку після звернення батьків дітей, які ходять в махнівський дитсадок. Зі слів пані Діденко, на кухні була повна антисанітарія, працівники не дотримувалися технологій приготування їжі, не було дотримано норм видачі продуктів харчування.

У дитсадку з 2007 року за рахунок коштів місцевого бюджету та ініціативи виконкому сільради розпочався ремонт спальних приміщень — вивели грибок, поміняли підлогу, утеплили, провели заміну вікон, замінили газовий котел, купили нові електроплити, пральну машину. Повністю поремонтували старе приміщення, замінили труби водопостачання. За ініціативи виконкому працівники сільської ради написали проект та взяли участь у районному конкурсі розвитку територіальних громад. За власні кошти та грантові зробили капремонт вбиралень. За домовленістю з підприємцями, подвір’я вимостили плиткою. Приміщення та територія стали окрасою села. Депутати виділяли додаткові кошти на використання газу для підтримки теплового режиму в кімнатах. Створювалися всі належні умови для повноцінного перебування дитини, оптимального розвитку й виховання, зміцнення здоров’я.

За сімома замками кричущий факт!

Держава піклується, виділяє кошти, зарплата виплачується без затримок, весь колектив дитсадочка отримує премії, батьки справно вносять батьківську плату, а діти не доїдають!!! Народні сільські обранці знизують плечима? Ніхто не каже правди, що ж відбувалося в дитячому садочку!

Відео дня

І ми не цікавимося, бо голова села не створює спільної депутатської комісії. А самим проявляти ініціативу якось не зручно.

Ці замки мала б відкрити завідувачка дитячої установи пані Барчук, яка навіть була відсутня під під час перевірки працівників кухні. Та пані Діденко мала б запросити і представників сільради. Українське законодавство наділяє органи виконавчої влади повноваженнями у сфері дошкільної освіти.

Хочу нагадати Діденко та Барчук, що керівники дошкільних навчальних закладів є відповідальними за організацію харчування дітей та зобов’язані забезпечити виконання інструкції з харчування дітей. Директор закладу зобов’язана перед батьками відповідати за будь-яку їжу, яка запропонована дітям, що вона є безпечною та корисною. Виходить, що Барчук не виконувала свої посадові інструкції, а Діденко справно підписувала накази про її преміювання? А діти голодували?

Тридцять срібників

Звільнені з роботи працівники (двоє працюють більше року: кухар та помічник кухаря) розповіли, що з тих пір, як поміняли постачальника, продукція в дитячий садок часто-густо надходила не якісна. Крупи з личинками та черв’яками, сосиски не якісні. Останні повертали постачальнику, бо вони були ослизлі та відганяли неприємним запахом. Масло — дешеве — одна назва. Дітям на хліб не мастили, боялися, щоб його вживання не принесло зла здоров’ю дітей. Масло використовували для приготування каш та макаронів.

За тиждень до звільнення працівників кухні, почали поставляти якісне масло виробництва м. Хмільник. Але чим далі — тим трагічніше! Телятину поставляли темного кольору (припорчену). У додаток до ваги були жили та фляки!!! Медсестра не дозволяла з м’яса готувати. Але Барчук дозволила вживати діткам таке старе з плівами м’ясо, так як постачальник продукції, яка виграла тендер, є кумою Діденко, і з нею вона не хоче зіпсувати стосунки.

Вона хоче ще працювати, хоча вже майже 10 років на пенсії. І дійсно, питання з начальницею освіти владнала, про що заявила у колективі. Тому ніхто не хотів відкрити таємничу завісу інциденту.

Просто глянь і забудь!

Це, напевно, життєве кредо таких керівників, яких вище було згадано. Скарги батьків у пресу та в управління освіти на незадовільний стан навчально-виховного процесу в місцевій школі пройшов повз вуха районного та місцевого керівництва. Відписались. Папір витримає все!

Завідувачка районної освіти могла б звернути увагу на те, що в кімнатах, де дітки приймають їжу, відсутні мийки та тепла проточна вода. Білизна діткам мінялась один раз за зиму, в котельні лежить місяцями білизна, бо вже багато років не відремонтоване наявне приміщення для прання білизни. Відомий факт, коли нову постільну білизну, яка почала гнити, спалили!

Одним миром мазані

Люди голосують за голову ради, депутатів усіх рівнів. Надіються на їх обіцянки, довіряють долі свої та своїх дітей, очікують кращого майбутнього… Та ситий голодному не товариш!

За 20 метрів від сільської ради знаходиться дитяча установа, в ній працювала молода жінка, яка з 6 років без чоловіка-батька виховує сина-інваліда. Вона, окрім корови, не має прибутків ніяких. І медсестра без зауважень працювала добрий десяток років. Залишилася без роботи, бо написала заяву після приниження та нелюдських криків зі сторони очільниці освіти. Але і тут Барчук вийшла з положення: тимчасово призначила добру людину, але яка майже 15 років не працює за спеціальністю “медсестра”, а просто прала та ще й погано білизну у дитсадочку. Вона ж не пройшла перепідготовки, не атестована!

Діти — не кролики! На чиїй совісті бездушність, коров’яче ставлення до своїх обов'язків, розберуться читачі, новий очільник району та інші вищі контролюючі органи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Береза

    Хіба  завосвітою району Діденко перебуває  у правових  відносинах з поварами та медсестрою дитячого  садочка с. Махнівка?Ці працівниці перебувають у правових відносинах з  директором Барчук! Склалося таке враження , що Барчук руками Діденко  звела рахунки...Тоді зрозуміло кому підписувались премії   за недоїдання дітей і в чию кишеню гроші поверталися.Цей  злочин проти дітей на совісті  двох аферисток Діденко та Барчук.Невже цим духовним ніщенкам не дадуть оцінку контролюючі органи?Я думаю козятинські партизани знають як діяти далі  !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували 12:40 "Укрзалізниця" відкриває нове сполучення до курортного Трускавця (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up