Прийшла пора платити за баки

Прийшла пора платити за баки

Книжки КП “Чисте місто” видало запізно, щоб бігти по субсидію з 1 серпня. Знову людям “сюрприз”

До редакції газети “RIA-Козятин” звернулась багатодітна жителька міста і розповіла про ситуацію, яка склалася в Козятині.

— Не одна я така, — каже обурена жінка. Щоб оформити субсидію на вивіз сміття, треба укласти договір з фірмою “Чисте місто”, отримати книжку для розрахунків і з нею піти в управління соціального захисту. Там оформлять субсидію. Вивозити сміття та нараховувати за це плату почали з 1 серпня. Укладати договори та видавати книжки — пізніше. Та якщо про договір з “Чистим містом” писали на сайті міськради, то про те, що з цією книжечкою треба йти в управління соцзахисту і оформляти субсидію, ніхто нічого не повідомляв.

Отож, книжку мати багатодітної родини отримала на початку листопада. Їй повідомили, що субсидію будуть нараховувати з 1 грудня. Тобто за чотири місяці вона повинна буде заплатити повну вартість.

Відео дня

— Як багатодітна мати, в мене пільги. Прошу в “Чистому місті” перерахувати платню за ці місяці з урахуванням пільг, кажуть, що треба йти до мера, бо це він дав дозвіл на відкриття цієї фірми. Виходить, фірму відкрили, а про людей не подумали. Хто компенсує мені гроші, які я заплачу за вивіз сміття з серпня по грудень? Багато козятинчан й досі не знають, що треба укладати договір з “Чистим містом” та йти оформляти субсидію на вивіз сміття окремо.

Чому спочатку почали вивозити сміття, а укладати договори з населенням — набагато пізніше, пояснив  директор КП “Чисте місто” Олександр Квасневський.

— Ми виграли тендер і почали вивозити сміття з 1 серпня, — каже він. — З суми за комунальні послуги вилучили плату за вивіз сміття. Тобто, до укладання договору весь цей час людям безкоштовно вивозили сміття. Коли хтось приходить оформляти договір, ми це пояснюємо. Більшість наших клієнтів скаржаться, що не знали про необхідність укладання договору. Але про це навіть місцеве радіо розповідало та розклеювались об’яви на під’їздах багатоповерхівок і взагалі по місту. На даний момент ми уклали більше 1,5 тисячі договорів. Але багато козятинчан й досі не подали документи. Якби ми вивозили сміття тільки у тих мешканців міста, з якими уклали договір, то решта потонула б в смітті. Ось так і вийшло, що договір укладається ніби “заднім числом”. А щодо пільг і субсидій — всі питання до управління праці та соцзахисту населення. Ми без проблем компенсуємо витрати козятинчанам, які оформляють субсидії, чи мають пільги.

У міському управлінні праці та соціального захисту населення нам повідомили, що оформляють субсидії на вивіз сміття. Треба тільки прийти до них з книжкою для розрахунків. Послуги КП “Чисте місто” не ввійдуть в літню субсидію, тому що комунальне підприємство пізно почало видавати книжки для розрахунків.

Крайніми залишилися, як завжди, люди.

Може звернутися до суду?

— Але витрати на судовий процес будуть більшими, ніж маємо оскаржувати, — знизують плечима “пільговики”. — Колективних позовів, на жаль, не приймають. На це і розраховують наші чиновники.

Маргарита ГРЕБІНЬ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up