Про гуманітарну допомогу від церкви Назарянина

Про гуманітарну допомогу від церкви Назарянина
  • В неділю, 24 липня  на гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулася жінка пенсійного віку Станіслава. Вона запросила нас відвідати цього дня церкву на вулиці Незалежності, що недалеко від стоматології «Дента».
  • «Приїдьте і подивіться, що там робиться. Людей набилося стільки, що людям дихати нічим. Невже не можна зробити, щоб заходили за продуктовими наборами по 10 чоловік» — запитувала нас пенсіонерка.

Церква Назарянина, про яку повідомила пані Станіслава, знаходиться за адресою вулиця Центральна 15. Купа припаркованих велосипедів і до десятка автівок могли свідчити, що ми вгадали за вказаною адресою.

Спробували почути думку громадян, які чекали черги на дворі. Пан Олександр каже:

Відео дня

— Я тут недалеко живу і бачу таку ситуацію кожного тижня. Якби не така велика черга за продуктовими наборами, то взяв би гуманітарку, адже зайвим пакет допомоги в нашій родині не був. Не можу наважитись стояти стільки в черзі.

Спробували ще поспілкуватися з декількома земляками та вони уникали відповідей. І мабуть даремно тому, що війна зробила нас майже усіх нужденними.

Коли зайшли в середину церкви Назарянина помітили жінку на вигляд до 30 років, яка робила штучну вентиляцію біля свого обличчя аркушем паперу. 

— Що, трохи душно? — запитали її. 

— Не те слово, — відповіла вона.

Диякона церкви Назарянина нам не довелося довго шукати. Він саме робив повідомлення, що хтось з відвідувачів церкви загубив гаманець і того хто знайшов, просять принести до столика видачі пакетів допомоги.

У диякона Максима ми запитали, що зараз відбувається у його володіннях.

— Наша церква роздає гуманітарну допомогу. Співпрацюємо з такими благодійними організаціями, як благодійний фонд «Сумка самарянина» та місія «Нове життя». Власними силами фасуємо пакети допомоги і роздаємо людям громади. Спочатку у нас служіння, де люди можуть отримати психологічну допомогу, підтримку у повсякденному житті, а вже потім продуктові набори. Ще ми у диякона Максима запитали саме, які категорії людей можуть отримати допомогу від їхньої організації?

— Спочатку наша допомога планувалася для вимушено переміщених осіб. Ми їздили автівкою і розшукували родини переселенців. Та коли помітили, що й багатьом козятинчанам живеться не солодко, вони також приходять за продуктовими наборами.

 — Допомогу від вашої організації може отримати кожен бажаючий чи в цьому плані є якісь обмеження? — запитали ми у Максима Шестакова.

— Ми намагаємося давати один пакет на родину. Якщо родина багатодітна, то даємо таким родинам два пакети. Поки є допомога від Міжнародних донорів, то даємо її всім.

— Тобто, людина, яка прийшла до вас може розраховувати на гуманітарну допомогу?

— Так, — каже диякон. — Спочатку потрібно відстояти чергу, а вона, як бачите велика, а ще у нас є запис звітності перед благодійними організаціями, що ми їхні товари не з’їли і тим більше не продали. Тому тих, хто отримує пакет гуманітарної допомоги, фотографуємо для звітності

Вже на виході ми запитали в людей, які отримали пакети допомоги, які ще потрібно пред’явити документи, щоб отримати пакет гуманітарки.

 Козятинчанка Тетяна сказала:

— Потрібні паспортні дані і номер мобільного телефону. Інших документів у мене не запитували.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ніна Ланько

    Доброго всім дня

    Чого я інвалід першої групи проживаю у м Киеві ні разу ні грошову ні продуктову гомунітарку ге получила  і тим більше я з 24 лютого по 11 квітня знаходилась в Блродянському
  • Александр Степанович

    как получить денежную помощь

keyboard_arrow_up