Прогулянка вулицями знищених тротуарів

Прогулянка вулицями знищених тротуарів

Водії і пішоходи в Козятині вимушені нехтувати правилами безпеки руху

Козятинська кінокомпанія “Замиль око” вже багато років знімає продовження відомого козятинського серіалу “Вулиці знищених тротуарів”. Режисерами та продюсерами виступають сьогоднішній і колишні мери,  їх заступники стоять на бек-вокалі, а на  підтанцьовці задіяні депутати, у масовці —  мешканці Козятина.

Знову в редакцію газети “RIA-Козятин” звернулися водії, яким доводиться бути дуже обережним при пересуванні вулицею Ярослава Мудрого (колишня Щорса). Там фактично знищені тротуари. Діти, що йдуть до школи №5 та в інтернат-гімназію, змушені пересуватися проїжджою частиною. Виникають ризики як для водіїв, так і для життя школярів.

Чому ж виникла ця ситуація? Чому одна з найбільш широких вулиць перетворилася на казна що, адже колись тут були зручні пішохідні доріжки? Головна причина в тому, що господарі, яким було мало їх “соток” городів, садків, почали захоплювати цю землю. Розрослися дерева, кущі, повиростали купи щебеню, піску, глини, будівельного сміття. Пересуватися по цих удаваних тротуарах неможливо, тому діти і перехожі лізуть на асфальт, як таргани.

Відео дня

Міська ж влада не контролює цей процес ні при колишніх мерах, ні при діючому. А мешканці, які захопили тротуари, спокійно собі і живуть на Ярослава Мудрого. От і крутиться той “серіал”. Одні, вибачте, господарі зас…, створюють безлад на вулицях, а влада не реагує і тим самим тільки сприяє погіршенню ситуації.

Та хіба немає “пішоходок”  лише на Ярослава Мудрого?

Ситуація у центрі не краща. Немає їх на вулиці Січових Стрільців (Комсомольска), на Склярова, Пилипа Орлика. Усе розбито, розтрощено — наче після землетрусу. Така ж сама ситуація на вулиці Лисенка.

Нехай би мер навіть розізлився, прибіг би до редакції і крикнув: “Це неправда! Тротуари є, я вам покажу “кузькину мать!”  Що він може показати? Старий, розбитий  асфальт дорогою до Укртелекому, чи такий саме безлад на дорозі до Центрального Ринку. Хіба можна назвати тротуаром відкоси біля “Авторитету” та “Шиномонтажу” (вул Незалележності), по яких пенсіонери повзуть, як слимаки, мало не рачкують. Безнадійно і сумно виглядає Склярова. Колись це була спокійна пішохідна  вулиця, а зараз без тротуарів, вся в ямах. Але тут йдуть до школи діти! Зараз, коли по ній “вдарили автопробігом”, вона схожа на танковий полігон. Увечері без ліхтарика і матюків там не пройдеш, бо освітлюється вона лише з боку скверу. Коли пре машина, ховайся, куди хочеш.

Усе це наводить смуток. Зрозуміло, що міська рада так і не має програми облаштування вулиць тротуарами. Бюджетні кошти вона використовує нераціонально, користуючись не нагальними потребами, а скоріш за все ситуативними моментами.

P. S. Для роздуму: Мальдивські острови далеко і дорого, а от Житомирське СІЗО поруч.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up