Пси в місті: ніхто не застрахований

Пси в місті: ніхто не застрахований

Ще одна жертва: серед білого дня бродячі тварини напали на жінку. Її врятував випадковий перехожий, який подолав свій страх і допоміг уникнути рваних ран

На території колишньої районної лікарні стався прикрий випадок з молодою жінкою-інвалідом. На неї серед білого дня напали безпритульні собаки. Сталося це 15 січня.

— Ідучи у своїх справах в медичний заклад, мене обігнав чоловік, — розповіла вона газеті “RIA-Козятин”. — За ним плентались троє здоровенних чотирилапих. Порівнявшись, вони всі троє накинулись на мене. Я почала кричати. Чоловік, який обігнав мене, повернувся. Він намагався відігнати від мене собак та відчувалося, що він і сам їх трохи боїться. Та згодом собаки таки відстали. Стою я, куртка біля кишень порвана, з ноги тече кров. Зайшла в медичний заклад, звернулася до медпрацівників, щоб обробили рану. А там і раді допомогти та тільки знизують плечима і кажуть, у нас крім цвілі немає більше нічого. Так і пішла я з того медичного закладу з необробленою раною.

— А вакцина від сказу в медичній установі є? — запитуємо.

Відео дня

— Мені таке щеплення приймати не можна, я лікуюсь медикаментами не сумісними з іншими препаратами.

Розповівши про свою не дуже приємну пригоду з бродячими псами, жінка пішла в міську раду, щоб вислухали її й там. Хоча мала б іти в суд і подавати заяву на міську владу, яка не дбає про нашу небезпеку на вулицях міста.

Мені пригадалося засідання позачергової сесії міської ради. Саме там розглядалося питання медицини. І, як запевнив у своєму виступі начальник фінансового управління Павло Холковський, гроші на закупівлю медикаментів в бюджеті передбачені.  

Що є гроші в бюджеті, це добре, тільки, чому в медустанові порожньо? Щоб не було навіть вати і йоду, мабуть, недопустимо.

З лікарем, яка оглядала потерпілу від собачих укусів жінку, поспілкуватися не вдалося за її відсутності у службових справах. Та інші працівники медзакладу підтвердили, що потерпіла зверталася саме в їхню установу. За їх свідченням, слідів від собачих укусів у потерпілої не було. Там було тільки натискання зубами на тіло людини.

— Ран не було, — кажуть медики. —  Тому й не було що обробляти.

Може, у журналістів кращий зір, ніж у медиків? Як можна не помітити того, що є очевидним (слідів від зубів собаки). Навіть, якщо потерпіла звернулась не до фахового лікаря, то чому її не направили до лікаря травматолога? Адже саме він повинен був приймати рішення, адже травматолог є фахівцем у цій справі.

Ми не повідомляємо ім’я лікаря, яка проявила халатність відносно пацієнта, тільки тому, що вона користується великою повагою серед населення нашого міста.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Bogdan Hutornoy

    скільки вже трубить газета про цих псів, толку 0, поки їх не перетравлять діла не буде. владі покуй на нас всіх. іх собаки не кусають - вони пішки не ходять. це потрібно було зрозуміти давно...

    Anonymous reply Bogdan Hutornoy

    А якщо людина на когось нападе? Людину теж травити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up