Різдво сьогодення

Різдво сьогодення

Свято Різдва відзначають по всьому світу. Католики сідають за святкові столи ще в грудні. А православні, до яких відносяться й українці, День народження Ісуса Христа відзначають 7 січня.

То як же святкували цей день у нашому місті. На окраїнах маленькі діти вдалися до колядок з самого ранку. Тільки багато господарів в цей час вже не були вдома. У більш ближній місцевості до центру міста різдвяні пісні заспівали діти після 15-ої. Дорослі і молодь чекала на колядників вже у власних домівках.

Невеликий відсоток віруючих в цей день пішли до церкви. Наприклад, в церкві Пресвятої Богородиці відслужили службу, Божу літургію. Протоієрей храму Василь Влізло помолився за Україну. Попросив в молитві до Господа миру в нашій державі і щоб Всевишній зберіг життя нашим воїнам.

Таку ж саму службу відслужили і в церкві Серафима Саровського, де також згадали за Україну. От тільки проскурок в цій церкві (богослуживий літургійний хліб) приготували мало. Є багато віруючих, які за станом здоров’я вже не можуть, не те що вистояти святковий молебінь, а й добратися до храму. Такі люди через своїх знайомих замовляють проскуру, як символ двох природ Спасителя (божественної і людської) . Вони дуже засмучені, коли прихожани церкви повертаються  із храму з пустими руками.

Відео дня

Завершились святкові божественні літургії в церквах і храмах. Несподівано рано замовкли пісні колядників. Ще років десять тому в такий час діти тільки розпочинали колядки. Щодо святкового столу, то він є у кожного. А от як жити далі після свят, знають не всі.    

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up