Роздуми про заборону нічної торгівлі горілкою

Роздуми про заборону нічної торгівлі горілкою

Нещодавно вийшла постанова Верховної Ради за № 3149, де йшлося, що органам місцевого самовлрядування надається право визначати час продажу алкогольних напоїв у торговельних точках.

Планується заборонити продаж з 22 години вечора до 7-ї ранку. Таке питання 11 травня обговорювали у міській раді. На своє засідання вони запросили представника місцевої поліції. Той надав звіт правопорушень у стані алкогольного сп’яніння, яких останнім часом (до речі) стало менше. У поліції є три мобільні бригади. Дві з них патрулюють місто в нічний час.

З приводу постанови на засіданні лунали різні думки. І багато з них були слушними пропозиціями.

Можна  зрозуміти тих людей, які потерпають від продажу спиртних напоїв. Тільки заборона чогось не завжди дає бажаних результатів. Як бути з тими мешканцями міста, які купують спиртне від випадку до випадку? Уявіть таку картину. О 23 до вас приїхали здалека родичі. І ви їм кажете, що у нас тут постанова, тому до сьомої ранку будемо запитувати, як наші рідні доїхали. Адже заборона одним, є ще й дискримінацією інших. Чому ми гідних людей хочемо поставити в один ряд з п’яничками? У нас навіть був сухий закон Михайла Міченого. Пити не перестали, а  наркоманію поширили. То чи корінь зла в пляшці горілки? Корінь зла в тому, що п’яничка не знає, де себе подіти.

Відео дня

Чому не можна тих осіб, на яких склали адмінпротоколи за скоєння правопорушень в нетверезому стані, запросити на громадську раду?  Прийдуть одиниці, а дехто, можливо, й випивати не буде в громадських місцях. Повірте, це дешевше, ніж встановлювати відеоспостереження в місцях продажу алкогольних напоїв. Відеоспостереження повинно слугувати, як елемент безпеки громадян, а не фіксувати тих, хто купив чи продав пляшку спиртного.

Для п’янички знайти пляшку оковитої, не проблема. Людина, яка планує випити, де вжити, знайде завжди. Не купить після 22-ої години той, хто горілку рідко купує.

То кого покарають громадські активісти? Прийняття рішення про заборону спиртних напоїв після 22 години буде на руку шинкаркам. Якщо громадські активісти з ними в частці, тоді вперед...

Кожна постанова завжди розділить суспільство. Для одних - це право, для інших - це заборона.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Partner Qd800021

    Рішення прийнято, вступило в силу а ініціатор М.Мудра надалі здійснює торгівлю алкоголем в нічний час. То типу для себе закон підлаштувала
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up