Самогонникам оголошена війна

Самогонникам оголошена війна

У основному в селах вони споюють інших, наживаючись, не гребуючи нічим

За повідомленнями Козятинського відділку поліції, на території Козятинського району надалі проводяться інтенсивні профілактичні заходи по попередженню скоєння правопорушень у стані алкогольного сп’яніння, виявлення та документування фактів незаконного обігу підакцизних товарів.

Як повідомила газеті старший інспектор сектору превенції Людмила Гайдучок, працівники поліції продовжують відпрацьовуватися суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів. Проводяться рейди і в населених пунктах та домогосподарствах на предмет незаконного збуту алкогольних напоїв домашнього виготовлення.

Зокрема, 15 березня поточного року у Бродецькому поліція задокументувала факт зберігання семи літрів самогонки за місцем проживання. “Горюче” вилили, а власників оштрафували.

Відео дня

Наступного дня, за повідомленням гарячої лінії “RІА-Козятин”, поліція перевіряла інформацію щодо здійснення незаконної діяльності у даному напрямку в селі Іванківці.  Під час рейду інформація підтвердилася. Правоохоронці знайшли півтора літри алкогольних напоїв домашнього виготовлення, до 40 літрів закваски та самогонний апарат. Вилучену продукцію у відповідному порядку знищено, власницю оштрафовано.

Вчора 28 березня під час рейду в селі Кордишівка в одному з помешкань вилучено самогонку, апарат та бідон браги.

— Нагадуємо, що протиправна діяльність такого роду тягне за собою юридичну відповідальність, — наголошує керівник сектору превенції Козятинського відділку поліції Євгеній Трайдакало. — Тому у разі володіння інформацією щодо здійснення незаконного збуту та виготовлення алкогольних напоїв, просимо повідомляти правоохоронні органи.

Відомо, що до ВР надходять пропозиції переглянути штрафи за самогоноваріння. Сьогодні це до 170 гривень. Пропонують збільшити в 10 разів. Щоб ефективніше боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом. У селах самогоноваріння процвітає, що призводить до значної кількості злочинів на ґрунті пияцтва, в тому числі вбивств. Підтримую, що з цим потрібно боротися. Посилювати штрафи, в першу чергу, за збут самогону: не споюй, наживаючись, інших. Відомо, що в обмін на горілку до шинкарок заносять речі домашнього побуту, прикраси з дорогоцінних металів, останні продукти харчування, навіть дитячі суміші. Самогонники не бридяться навіть речі з покійників приймати, які потім знаходять де продати...

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up