Що об’єднує переселенців на Козятинщині (Більше інформації в інтерв'ю)

Що об’єднує переселенців на Козятинщині (Більше інформації в інтерв'ю)

Венера Михайська представляє в Козятині громадську організацію “Об’єднання переселенців “Спільна справа”.

Організація займається опікуванням людей, які вимушені були покинути свої домівки і виїхати з окупованої території на сході нашої країни. Одним із головних напрямків діяльності є лобіювання питання забезпечення переселенців у регіоні житлом. На Козятинщині  організація об’єднала 34 сім’ї вимушених переселенців. (Довідково: на обліку по статистиці Управління соцзахисту Козятинської міської ради стоїть 120 сімей).

За словами пані Венери, на даному етапі організація, яку вона представляє, проводить громадську експертизу у Вінницькому регіоні діяльності органа виконавчої влади Вінницької облдержадміністрації по виконанню комплексу державної програми по підтримці, соціальної адаптації, реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

— Я входжу в склад громадських експертів, — розповідає вона газеті “RIA-Козятин”. — Ми будемо виявляти, що зробили органи виконавчої влади в нашому регіоні, в тому числі, у Козятині, як вони це зробили і що вони можуть ще зробити, щоб покращити життя переселенців в нашому регіоні, в тому числі, в місті Козятині.

Відео дня

У планах створення житлового фонду   

Як стало відомо, організація лобіює створення в Козятині житлового фонду тимчасового житла. У першу чергу для внутрішньо переміщених осіб. За словами Венери Михайської, цей фонд потім можна використовувати для місцевих жителів вразливих категорій громади. Квартири, як соціальні квартири, не приватизовуються, не переходять в спадщину. Це буде власність громади і вони тимчасово будуть надаватись особам, які виявились в скрутній ситуації.

— Козятин — єдине місто у Вінницькому регіоні, котре зробило запит в Міністерство тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, — каже пані Венера.— Це гарний приклад у Вінницькому регіоні. Ми це пропонуємо зробити в Вінниці і по маленьким містам Вінницької області. Нашу пропозицію підтримали великі міста Луцьк, Рівне, які теж запропонували по нашому прикладу. Тепер тільки, якщо нас Кабінет міністрів почує і підтримає, у нас буде шанс, зокрема, в місті Козятин зробити цей фонд з виділенням коштів з державного бюджету.

Проблема у винайманні житла

Виявляється, що у місцевих жителів є таких стереотип, що, якщо переселенець винаймає квартиру і довго там проживає, вона переходить в його власність. Про це також розповіла пані Венера.

— Хочеться розбити цей стереотип тому, що це не так. Тому і є проблема переселенців при винайманні житла. Я хочу роз’яснити, що твердження, що ваша квартира може перейти у власність переселенців — міф! Тому місцеві жителі не повинні боятися здавати в квартири переселенцям. Тим більше, в цьому році з 1 травня (Управління праці роз’ясняло) внесені зміни в постанову 848, яка регламентує надання субсидій місцевим жителям чи переселенцям за комунальні послуги. Зараз уже не обов’язково укладати договір про найм, а, якщо людина хоче здати квартиру, потрібно прийти в Управління праці, оформити заяву, декларацію, де вказати склад сім’ї, котра там проживає.

Через газету “RIA-Козятин” Венера Михайська звертається до всіх сімей вимушених переселенців, які проживають в місті та районі долучтися до організації, яку вона представляє. Її контактний телефон (067) 937-53-72.

— Набирати всім, кому потрібна допомога! — наголошує вона.

Усім переселенцям Козятинського району і міста пані Венера бажає, щоб всі були здорові, щоб знаходили порозуміння один з одним, тоді у всіх все буде добре.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up