Серед нас живуть чорнобильці Про це не можна забувати

Серед нас живуть чорнобильці
Про це не можна забувати

Козятинська міська громадська організація “Союз Чорнобиль України” утворилась 16 грудня 2011 року.

Серед нас живуть чорнобильці

Про це не можна забувати

 

Відео дня

Козятинська міська громадська організація “Союз Чорнобиль України” утворилась 16 грудня 2011 року.

— Спочатку нас було 252, зараз — 220. За п’ять років 30 чоловік пішли до небуття, - розповів газеті “RIA-Козятин” голова Козятинська міська громадська організація “Союз Чорнобиль України” Дмитро Іванович Ганчик.

Його громадська організація займається захистом та допомогою чорнобильцям — ліквідаторам та постраждалим. Спонсорську підтримку шукають всюди. Міська рада надає їм 5 тисяч гривень в рік, які використовують на матеріальну допомогу членам нашої організації на лікування.

Офіс організації чорнобильців знаходиться в приміщенні колишнього Землеуправління. Його поділяють з районною організацією.

— Зараз йде реорганізація медицини, — каже Дмитро Іванович. — Хотілося б, щоб  для чорнобильців зробили окремі кабінети, як для інвалідів війни. А ще — фінансування у нас залишилося на рівні 2011 року. Що тоді було 5000 гривень, а що вони зараз — велика різниця. Хоча б трохи збільшили...

Користуючись нагодою,  пан Ганчик через газету ”RIA -Козятин” передав вітання з весною дорогим, милим, чарівним жінкам, особливо постраждалим у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

— У Козятинській міській громадській організації “Союз Чорнобиль України” на сьогодні на обліку є 38 жінок. Серед них 3 ліквідатори першої категорії, 3 — другої категорії, 2 — третьої та 30 жінок постраждалих. У свій час вони працювали на атомній, у місті Прип’яті на різних посадах, та в результаті аварії на станції ліквідаторами стали.

Серед жінок-ліквідаторів є Влада Леонідівна Тишкевич. Вона пише вірші. Саме її твором пан Ганчик вітає жінок:

Нехай у долі щастя буде —

І сил приплив, немов потоки рік.

Нехай життя квітує буйним цвітом,

Нехай цей день приходить знов і знов, —

І доля хай дарує з кожним роком

Здоров’я Вам міцного, щастя і любов!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up