Шедевр епістолярного жанру

Шедевр епістолярного жанру

— Миша, у тебя скучное  лицо, тебе никто денег не даст!

— Немножко текст как-то по-дебильному написан... (Г. Кернес – М. Добкін)

«Пишіть коротко і незрозуміло», — так Наполеон І Бонапарт наказував писати збірку законів своїм юристам. За таким принципом створювалась так звана «аналітична записка», відповідно до якої рішенням сесії Козятинської міськради від 30 березня 2018 р. і забрали 8 млн 790 тис. грн державної цільової медичної субвенції в КП «Козятинська ЦРЛ» на користь «Козятинської лікарні відновного лікування».

З квітня 2018 року КУ «Козятинська лікарня відновного лікування» набуває статусу комунального підприємства «Міська лікарня» Козятинської міської ради. Пропонується виділити на ІІ-IV квартал 2018 року 8 млн. 790 тис. грн для забезпечення потреб КУ «Козятинська лікарня відновного лікування».

Ніщо не дивує? Лікарня відновного лікування з квітня припиняє існування, а на її функціонування виділяють кошти на ІІ-IV квартал. То яка лікарня буде працювати? «Міська лікарня», чи «Козятинська лікарня відновного лікування»? Чи може обидві?

Відео дня

Кошти планується направити на: «вирішення ряду  важливих питань вторинної медичної допомоги міста, зокрема: впровадженння поліклінічного напрямку, оплату комунальних послуг, закупівлю дороговартісного медичного обладнання, твердого та м’якого інвентарю, проведення поточного ремонту приміщень лікарні» — жодного слова про лікування пацієнтів!

Обмовка чисто за Фрейдом — що в голові, то й на язиці. Дійсно, згідно з листом головного лікаря КУ «Козятинська ЛВЛ» О. П. Євтушка, лікарня буде надавати лише заявлені в ньому послуги у робочі дні з 08.00 до 16.00. Об’єм послуг – «дві таблетки, три уколи плюс фізпроцедури» обмеженому контингенту відносно здорових пацієнтів терапевтичного і неврологічного профілю. У нічний час, вихідні та святкові дні лікарня не працює, оскільки прийом не ведеться, чергового лікаря немає.

Колективу КП «Козятинської ЦРЛ» пропонується безкоштовно надавати практично весь перелік медичних послуг городянам міста (клятва ж йоханого Гіппократа!), а гроші за виконання цих послуг буде отримувати «Міська лікарня»(???). А якщо це не так, то де мають лікуватись міські діти, народжувати козятинські жінки, оперуватись хворі, лікуватись пацієнти з інфарктами та інсультами? На вулиці? у кабінеті міського голови? Здохнути?

Міському голові, депутатам міськради раджу хоча б раз прочитати Регламент ради і «Закон про місцеве самоврядування», де чітко вказано, що всі рішення ради повинні бути законними.

Прямим наслідком прийнятого на сесії рішення є нецільове використання бюджетних коштів, що тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність, на що звертаю увагу мера, депутатів і відповідних правоохоронних органів.

Відвертою брехнею є посилання авторів «аналітичної записки» на нібито існуючий борг, який «завинила» КП «Козятинська ЦРЛ» за комунальні послуги «КУ «Козятинській ЛВЛ» у розмірі аж 515 тисяч 736,76 грн. Дійсно, певний період часу КП «Козятинська ЦРЛ» орендувала частину приміщень пологового відділення і сплачувала за нього всі комунальні платежі. Натомість, керівник «КУ «Козятинській ЛВЛ» щедро «поділився» своїми фінансовими зобов’язаннями по сплаті комунальних послуг за ті будівлі і приміщення, які пустують. Чому «Козятинська ЦРЛ» повинна утримувати за свій кошт приміщення, які їй не належать і які вона не орендує, адекватній людині зрозуміти неможливо? Проте депутатів і міського голову цей вагомий «аргумент» чомусь переконав.      

До суду про сплату «боргу» керівник «Козятинської ЛВЛ» не звертається. Чому? Хитка правова позиція? Лікарні не потрібні півмільйона гривень? Чи «борг» висмоктаний з пальця?

У кінці «записки», яка не містить жодного аналізу, автори хвалять себе: «З урахуванням вище наведеного, вбачається визначений розподіл медичної субвенції між КУ (правильно не КУ а КП) «Козятинська ЦРЛ» та КУ «Козятинська лікарня відновного лікування» цілком доцільний та цілком об’єктивний».

За стислість, незрозумілість, численні неточності і відсутність елементарної логіки, авторів «аналітичної записки» можна преміювати на рік вперед.

Міському голові вручити повідомлення про відкриття кримінального впровадження за фактом нецільового використання бюджетних коштів.

Депутатам, які це все ковтають, треба видати грамоти, або відповідні довідки.

Громадянам міста можна лише поспівчувати...  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Береза

    Звернутись до Департаменту охорони здоровя нехай прокоментують.Та і в  прокуратуру  звернутись.А що пересічний громадянин , читач сам розбереться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up