Школі №5 — 65!

Школі №5 — 65!

65 чи 62, чи 96?

За збігом обставин, у нашому місті відбувається каскад ювілеїв освітніх закладів. Услід за першою школою, яка відзначила в минулому році своє 80-річчя, естафету прийняла школа № 5. Вона відзначала минулої п’ятниці свій 65 ювілей. Деякі вважають, що школі № 5 тільки 62 роки. Хоча точні дані про рік заснування не відомі. Але відомо, що заснування п’ятої школи тягнеться з далекого 1921 року (значить, їй 96?). Називалася вона тоді “Єдиною трудовою школою № 5”. Пізніше була 26 школою залізничників. Є ще живі учні, які стверджують, що з 1936 по 1940 рік їхній навчальний заклад мав номер 28, а вже потім вона стала 26-ю. Тож 26 школа залізничників в 1952 році була розділена на два учбових заклади. На школу № 5 і школу № 3. І саме 1952 рік вважається офіційною датою заснування цього учбового закладу.

Подарунковий бум

Святкували ювілей в актовому залі залізничного училища. Пролунали фанфари, задзвенів шкільний дзвінок, діти подарували присутнім в залі “Віденський  вальс”. Ведучі привітали гостей і запрошених: вчителів та учнів, випускників школи, батьків учнів. Відбувся показ фільму про школу. Директор закладу Галина Кронівець розповіла, в якому чудовому колективі вона працює, яку вона має підтримку від міського керівництва освіти і батьківського комітету. Розповіла також, чим живе школа, поділилася планами на майбутнє.

Відео дня

Потім почалися подарунки. За рахунок міського бюджету попіарились міський голова зі своїм секретарем. Перший вручав спортивно-гімнастичний комплекс, другий — дитячий майданчик. Начальник міського управління освіти та спорту — дві сучасні інтерактивні дошки.

Колишня випускниця, а зараз начальник районного управління освіти, вручила тенісний стіл. Начальник вокзалу (постійний спонсор школи) — комп’ютер. Начальник вагонного депо (також постійний спонсор школи) пообіцяв, що на 10 тисяч гривень виготовлять лавки. Їх розмістять на території школи. Від народного депутата ВР були подаровані камери відеоспостереження. Подяки від Верховної Ради України за сприянням нардепа отримали освітяни Галина Кронівець, Ольга Віннікова, Неоніла Болюх, Тетяна Мартинюк, Лілія Українець.

Вітали гості свята: директор Козятинської школи № 2 Євгенія Кудрявець та завідувачка дошкільного навчального закладу № 5, випускниця 1987 року Інна Янчук.

Художні вітання

Танцювальний дует учнів початкової школи дуже енергійно виконав танцювальне попурі. Ще один колектив танцювального жанру — учні 10 класу — жартівливу композицію “Орися”.

Упродовж свята звучали різні музичні вітання: від мами і доньки - учениці 5 класу Марини Костюк та випускниці 2001 року Тетяни Романович, від учениці 11 класу Ольги Корнілецької. Вона виконала композицію гавайська гітара “Старі фотографії”. Окрасою святкового вечора був виступ камерного хору школи “Октава”, до якого входять вчителі, учні, батьки, випускники школи. У їхньому виконанні прозвучали п'єси “Тиха ніч” і “Щедрик”. Виступ хору гостям настільки сподобався, що вони замовили пісню “на біс”. А керує цим колективом заступник директора з виховної роботи Ольга Віннікова. Виступав учень 5 класу Артемій Хмелевський зі концертмейстром — випускницею 1964 року Нінель Домбровською.

Організатори урочистостей не забули про педагогів, які багато років віддали школі, а тепер знаходяться на заслуженому відпочинку. Хвилиною мовчання вшанували померлих педагогів та учнів цієї школи.

Пам'ятають у школі і колишніх учнів, які воювали на сході України. Усі вони благополучно повернулися додому до своїх сімей. Для них співала Аліна Рудик.

Привітали присутніх в залі людей, у життєвій долі яких п’ята школа зіграла не останню роль. Усі вони деякий час працювали тут: Костянтин Марченко, Броніслав Вітковський, Світлана Шеремет, Ольга Мельник, Микола Колісник, Тетяна Москалевська, Ніла Марченко, Оксана Кирилюк, Ольга Славута, Людмила Наровецька, Ольга Діденко, Лариса Шняга, Олександр Врублевський, Світлана Шняга, Надія Довгань, Ольга Дацюк.

Не забули й за старших наставників-ветеранів педагогічної праці, які впродовж багатьох років вчили розумного, доброго, вічного — Ернста Ткачука, Ганну Басулу, Валентину Гордійчук, Леокадію Гостіну, Василя Демчука, Валентину Домбровську, Валентину Ільчук, Наталію Кашперовецьку, Галину Колісник, Ірину Кравченко, Мар’яну Левицьку, Лідію Могилівську, Надію Поліщук, Галину Радковську, Володимира Синяку, Віталія Сушка, Євгенію Цимбалюк, Вікторію Швець, Галину Яричевську. Не всі вони змогли бути присутніми на святковому дійстві. Дехто піднявся на сцену, декому асистенти ведучих принесли подарунки прямо в зал.

Під кінець святкового дійства педагогічний колектив зібрався на сцені для пам’ятного фото. Старшокласники в національних костюмах принесли коровай. За хорошою українською традицією, ювіляри пригостили ним всіх присутніх в залі. На цьому урочистості закінчилися.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлія Стецюк

    Начальник вокзалу подарував принтер, а не комп'ютер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up