Пекло на Донбасі (оновлено на 15 січня)

Пекло на Донбасі (оновлено на 15 січня)

За даними РНБО України - ситуація в Україні залишається тревожною

Карта АТО станом на 10 січня 2018

Минулої доби ситуація на лінії зіткнення суттєво не змінилася. Позиції Збройних сил України вкотре були піддані обстрілам зі сторони російсько-окупаційних військ.

Внаслідок ворожих обстрілів, на щастя, загиблих у лавах Збройних сил України немає. Але в районі населених пунктів Луганське та Травневе зазнали поранень двоє українських військовослужбовців. Їх було оперативно доставлено до військово-медичних закладів, наразі життю поранених нічого не загрожує. Наші військові медики оцінюють стан їхнього здоров’я як задовільний.

Відео дня

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі обстріли були прицільними.

Військовослужбовці Збройних сил України, суворо дотримуючись домовленостей, вогню у відповідь не відкривали.

Луганський напрямок

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, противник двічі відкривав вогонь в бік наших захисників.

У районі населеного пункту Луганське наші позиції були обстріляні противником з автоматичного гранатомету, а біля Травневого, упродовж півгодини ворог намагався спровокувати наших військових вогнем зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Зафіксовано один ворожий обстріл. Протягом 40 хвилин бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, зокрема, й великокаліберної. Це сталося в районі Павлополя. Тоді в бік наших опорних пунктів ворог випустив 8 мін.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ посилюються протиріччя між кадровими російськими військовослужбовцями та найманцями з числа місцевого населення. Зокрема, це призводить до зростання кількості випадків відкритої непокори.

Так, 8 січня ц. р., в одному з підрозділів спеціального призначення т. зв. 1-го армійського корпусу противника, через небажання підлеглими виконувати накази російських офіцерів, сталася сутичка із застосуванням зброї. У результаті одного бойовика було вбито та одного поранено.

Протягом 2 тижнів на базі Навчального центру Військової служби правопорядку у Збройних силах України інструктори з Великої Британії тренуватимуть наших військових

Понад 30 слухачів набуватимуть нових знань та навичок, зокрема, з протидії саморобним вибуховим пристроям.

Варто зазначити, що іноземні інструктори співпрацюють зі Збройними силами України в рамках операції «Орбітал» і вже провели чимало різнопланових тренінгів та курсів для наших військовослужбовців.

11 січня бойовики продовжували зривати перемир'я: один військовий загинув, четверо поранені

За минулу добу бойовики 9 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

На Луганському напрямку основна вогнева активність противника спостерігалася у районі Світлодарської дуги. Ворог зі 120-ти та 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь довкола Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно стріляв по захисниках Новолуганського. В останньому випадку наші воїни були вимушені придушувати вогневу активність бойовиків. Також, з великокаліберних кулеметів, незаконні збройні формування порушували перемир’я біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов’я. Тут окупанти активно застосовували 120-ти та 82-мм міномети на околицях Широкиного, Гнутового і Лебединського. Окрім того, з гранатометів різних видів були обстріляні оборонці Пісків.

Впродовж минулої доби агресор продовжував здійснювати повітряну розвідку. Безпілотники противника, які заборонені до застосування Мінськими домовленостями, були зафіксовані на різних ділянках лінії зіткнення у семи випадках.

У штабі повідомили, що під час виконання бойових завдань загинув один український воїн, ще двоє зазнали поранень і двоє – отримали бойові травми.

15 січня

Упродовж доби, що минула, окупанти продовжували у цинічний та злочинний спосіб ігнорувати встановлений режим припинення вогню. Збройні провокації ворога, як і завжди, були націлені на заподіяння українському війську якомога більшого збитку та втрат, мали на меті спровокувати наших військовослужбовців на порушення засад перемир’я. Не стало винятком тут і 14 січня. Противник прицільно застосував міномети, заборонені Мінськими домовленостями, щодо позицій, які утримують українські звитяжці. Також окупант відкривав вогонь із озброєння БМП.

Унаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців зазнали поранень неподалік Кам’янки та Авдіївки. Їх оперативно доправлено до військово-медичних закладів. Стан їх здоров’я – середньої важкості. Наразі їм надається необхідна лікарська допомога

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up