Стають у нагоді шкільні знання

Стають у нагоді шкільні знання

Багато з «непотрібної» шкільної інформації виявляється досить корисною у дорослому побуті.

Ці факти і навички багато з нас вивчали в школі, але напевно забули, ледве покинувши шкільні стіни.

1. Як розрахувати час, що залишився до заходу

Відео дня

Рахуємо години і хвилини до заходу. Коли сонце вже хилиться до обрію, підніміть долоню горизонтально перед очима. Зробіть так, щоб сонячний диск «торкався» вказівного пальця. Тепер перерахуйте кількість пальців від сонця до горизонту (можна підставити і другу долоню знизу). Кожен з них дорівнює приблизно 15 хвилинам. Наприклад, 4 пальці між сонцем і горизонтом - це 1 година до заходу сонця. Дуже корисна скаутська хитрість, яка здорово стане в нагоді в поході, на риболовлі або коли хочеться здивувати на романтичному побаченні.

2. Як зрозуміти, місяць зростає чи убуває

Потрібно подумки з'єднати кути півмісяця вертикальною лінією. Якщо в результаті місяць схожий на букву «С», то він зменшується (можна запам'ятати, як «С = Старіє»), а якщо на букву «Р» - росте.

3. Розрахувати кількість днів у місяці без календаря

Обидві долоні в кулаки і починайте називати кісточки по кожній кісточці і западині. Починаємо, природно, з січня. Кісточка = 31 день, а западина = 30.

4. Як множити на пальцях

Таблиця множення на 6-9, яку можна «підглянути» на руці. Для цього уважно подивіться на свої руки, опустивши їх долонями вниз. Пронумерувати кожен палець від 6 до 10, починаючи з мізинця. Тепер, щоб помножити, наприклад, 8 на 7, з'єднайте «восьмий» палець однієї руки з «сімкою» іншої (як на фото). Усі пальці, які виявилися знизу і самі з'єднані - це десятки. У нашому випадку «5». А пальці зверху - це одиниці і їх кількість потрібно помножити один на одного. В даному прикладі це 2 х 3 = 6. Разом: 56.

5. Вимірюємо без лінійки

Відстань між кінчиками великого і вказівного пальців дорівнює приблизно 18 см, а між великим і мізинцем - близько 20. Звичайно, через «індивідуальні налаштування» (читай, розміри) кожного результат ніколи не буде точним до міліметра. Але хоч приблизно вгадаєте.

6. Кут без транспортира

Кут між великим пальцем і мізинцем в «нормально розчепіреними» положенні = 90 градусів, між мізинцем і безіменним = 30 градусів, мізинцем і середнім = 45, а мізинцем і вказівним = 60.

7. Перевірити «мертва» чи «жива» батарейка

Тест з фізики для 7-го класу: упустіть батарейку з маленькою висоти, утримуючи її строго вертикально. Впала набік - розряджена. А якщо відскочила, але зберегла вертикальне положення - ще попрацює.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up