Сусіди спиляли дерева, “журналіст” помилився, а жінка ледве не “врізала дуба”

Сусіди спиляли дерева, “журналіст” помилився, а жінка ледве не “врізала дуба”

Старе прислів’я  “Сусід ближчий за родича” у наш прагматичний час не діє. Літній людині важко себе захистити від “короїдів”, які зазіхають на щось, якщо бачать слабкість і неспроможність.

“Короїди” перейшли в атаку

На колективних подвір’ях, де майже все є громадським, маленька частинка свого звичайно викликає заздрість. Щось подібне сталося з Галиною Середіною. Історія, як кажуть,  з “бородою”, але заслуговує на увагу. Адже жінка вже декілька років веде боротьбу з сусідами, які у 2015 році зрізали липу та грушу. Липа притіняла туалет і компостну яму,  а сусіди давно натякали, що хочуть зрізати це дерево. Не зрозуміло лише, навіщо було рубати, якщо вона прикривала ці об’єкти. Певний час пані Галина стримувала сусідів від цієї дурної акції, але потім вони взялися за сокири і пилки по-справжньому. Прикриваючись турботою про санітарний стан, зачистили територію,  не рахуючись з думкою пенсіонерки, яка намагалася відстояти життя двох дерев. Можна було принаймні не вкорочувати липі віку,  а підчистити її, але обрали радикальний варіант. Спочатку  сусіди зрізали липу до пенька. Чи ср... муха їх вкусила, чи “бзік” напав —  невідомо, але коли “апетит розігрався”, то ще й грушу зрубали. Обурена пенсіонерка діяла законно і написала листа до Козятинської міської ради. Одному “різнику”, пану В. Криворучко, дали “по рукам” — вліпили штраф.  “Короїдів” це ще більше розізлило і у відповідь вони почали “гризти” пенсіонерку морально, при кожній можливості докоряючи та погрожуючи витоптати її смородину чи знищити невеликий квітник.

Помилки дорого коштують

Відео дня

Може історія на тому б закінчилася, якби на “допомогу” сусідам не прийшов “журналіст” районки. Знищені дерева, сварки з сусідами коштували здоров’я жінці. Серце почало здавати від образи та утисків, їй зробили операцію —  поставили кардіостимулятор. Зрозуміло, що зрубаних дерев не повернеш, але Галина Василівна не здалася, бо вважала, що справедливість на її боці. У пошуках захисту звернулася у ту газетку. Але “журналіст” прийшов до висновку, що сусіди —  це суцільна “кайдашева сім’я”, а пенсіонерка лише  розпалює ворожнечу. Дописався до того, що начебто, грушу зламала гілка від черешні, що засохла і впала.

Порозумітися краще, ніж сваритися

Не беруся оцінювати роботу, але будь-яка позиція —  це є позиція. Якщо “журналіст” замість того, щоб захистити людину, робить її опосередковано винною, то це йому не до честі. Між тим самі сусіди (що стоять осторонь) пані Галину характеризують, як людину не конфліктну, дуже добру, таку, що ніколи не пройде повз чужу біду. Про цікавий факт, коли жінка своїми діями врятувала життя людині, раніше писала “RIA-K”. Не будемо повторюватись, але зауважимо, що у свої роки пенсіонерка є волонтером, як може, допомагає воїнам АТО. Тому “журналісту” потрібно уважніше підходити до людини, ставитись не як до суб’єкта, а як до особистості. Стосовно  сусідів, то залишається лише порадити їм припинити незрозумілу, дурну сварку. Змінити своє ставлення до пенсіонерки, яка весь вік прожила з ними в одному дворі, ніколи не стояла осторонь загальних проблем та завжди допомагала оточуючим словом і ділом.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up