Священика все-таки відсторонили від служби! На один рік...

Священика все-таки відсторонили від служби! На один рік...

Його звинуватили у проросійських поглядах, але він святить хати людям

Вінницька єпархія Української православної церкви Московського патріархату заборонила здійснювати священнослужіння колишньому настоятелю храму святого Архістратига Божого Михаїла в селі Верболози Козятинського району протоієрею Геннадію Чернову. Священика раніше звинувачували у проросійських поглядах.

Відповідний указ опублікований 17 січня на сайті єпархії.

Підставою для заборони стало “порушення протоієреєм Геннадієм 31 Правила святих Апостолів, Правила 13 та 14 Двократного Собору, що проявилося, зокрема, в невиконанні розпоряджень і Указів Правлячого Архієрея, відмові поминати Священноначалля Церкви за богослужіннями, нехтуванні соборними службами і відмовою причащатися разом з іншими священиками”.

Відео дня

В Указі вказано, що заборона у священнослужінні на протоієрея Геннадія Чернова накладається терміном на один рік, без права надання ним благословення і носіння наперсного хреста.  

У 2015 році місцеві жителі села Верболози скаржилися на священика за його проросійські погляди. Настоятель каплички відмовився відкрити храм для бійця Віктора Крючкова, який загинув у зоні АТО. За даними сайту єпархії, протоієрей тоді зазначав, що закрив храм, тому що загиблого розвідника відспівували три священики Української православної церкви Київського патріархату. А за словами очевидців, піп сказав: “Я його туди не посилав, отож треба  хоронити, як усіх”...

Від редакції:

Як стало відомо газеті “RIA-Козятин” відсторонений священик з 17 по 21 січня встиг провести церковне Богослужіння за померлим. У ніч з 18 на 19 січня правив в церкві і освячував воду. Правда, за словами мешканців села Верболози, на Водохреще послугами відстороненого священика скористалася тільки одна жінка. У суботу, 20 січня, верболізький піп наганяв згаяне. Він ходив по селу і освячував оселі. А в неділю, 21 січня, провів службу Божу в церкві.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Master Mariner

    А никого случайно не смутило, что жители села за него полностью?

    Все что пишут про него, наглая ложь, распускаемая его начальством из Винницы. Воистину, ложь не знает границ.

    Только лжецам и распространителям лжи, следует помнить, что лгут на Священника Бога Живаго. И ответить пред ним придется, рано или поздно. И фиолетово, веришь в него или нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up