Святкова літургія, молитва за воїнів, освяченні зелені. Як козятинці Трійцю відзначали

Святкова літургія, молитва за воїнів, освяченні зелені. Як козятинці Трійцю відзначали
  • Трійця або зелені свята—одне з найбільших церковних свят, дата якого прив’язана до святкування Великодня.
  • В народі Трійцю ще називають Зелені свята або П’ятидесятниця , адже її завжди святкують на 50 день після Великодня.
  • Ми в цей день побували в храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Коли ми прийшли до церкви настоятель храму отець Василь проводив святкову літургію де не раз звертаючись до Бога просив у нього милостині для наших воїнів.

По завершенні святкової літургії отець Василь запропонував заспівати воїнам, лікарям і всім хто заради мирного неба над України залишили свої домівки пішли захищати нас. Давайте їм побажаємо у це величне свято святої трійці, нехай Дух святий зійде на їхні душі і тіла, допоможе і визволить їх від всякої напасті та допоможе їм повернутися живими здоровими на «многії і благії літа»

Відео дня

Після молитви за захисників України прихожани храму стали вконятися перед іконою Божої матері і виходити на з зеленню, яку взяли з собою для освячення на подвір’я церкви

Поки отець Василь ще робив якісь приготування для освячення зелені ми поцікавилися у прихожан храму для чого освячувати зелень.

—В церкві освячують, як зелень так і квіти. Вважається, що освячені на трійцю трави і квіти наділяються цілющими властивостями, захищають домівки від пожеж і родини від злиднів. Люди освячені букети зберігають за іконами протягом всього року каже прихожанка зі стажем Валентина

А ви яку зелень з собою взяли?—Я взяла тільки стебла аїра болотного те, що ми називаємо татарським зіллям, а на Трійцю освячують полин, лепеху, чебрець, м’яту, пижмо, любисток, мелісу і польові волошки.

На подвір’я церкви вийшов настоятель храму митрофорний протоієрей отець Василь. Він

після короткої молитви до Бога став освячувати зелень прихожан







 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up