Щастя трьох родин

Щастя трьох родин

Багатодітні родини розіграли у Самгородку на районному святі лотерею і отримали грамоти-сертифікати, як документ власності на велосипеди

Козятинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді посприяв організувати на святі до Дня захисту дітей розіграш лотереї. До участі запросили дітей з багатодітних родин. Як повідомив газету керівник вищезгаданого Центру Ігор Гасюк, на обліку в районі перебуває 523 багатодітних родини, в яких виховується 1813 дітей.

Зважаючи, що дана акція має продовжуватися, він запропонував розпочати її з Самгородоцького куща. Свято пройшло 1 червня. Місцева влада дітям організувала конкурси, розважальні заходи. Учасниками лотереї стали 17 родин.

— Ми намагалися провести розіграш максимально чесно і прозоро, — говорить Ігор Васильович. — І це нам вдалося. З відгуків дітей, відомо, що з нетерпінням чекали отримання призу. Про що і свідчать фотосвітлини з цього заходу.

Відео дня

Як все починалося

Володарі виграшних квитків

Першим отримав у редакції велосипед 8-річний Назар Шевчук з Лозівки. Він з багатодітної родини Оксани і Володимира Шевчуків, які мешкають у селі Лозівка. У сім’ї 5 дітей: 24-річна Надія, у якої вже своя донька Софійка, Іван, якому 22 роки, 9-класник Володя, 9-річний Назар та В’ячеслав, якому 6 рочків.

Наступним прибув у редакцію Ілля. Його батьки Марія та Петро Лавренюки з Самгородка. У родині також п’ятеро дітей: старші близнюки 9-річні Артем і Денис, Іллі — 7 років, 3-річний Павло та Данилко, якому від роду 2 тижні!

 

І по третій велосипед приїхав 12-річний Дмитро. Він з родини Джусів з Самгородка. Маму звати Ольга Леонідівна. У щасливого володаря виграшної лотереї ще є два братики: 9-річний Костя та Богдан, якому вже 22 роки, та дві сестрички — Настя (ій 21 рік, заміжня і вже має синочка Марка) та 14-річна Віка.

 

Гарна справа

Пан Михайло Лавренюк (псевдо Афганець):

— Я ветеран війни. Моє дитинство не дуже відрізнялось від дитинства дітей сьогоднішніх. Хіба що зараз з’явились всякі інтелектуальні інтернетівські прибамбаси.

Мене батьки за вухо тягнули з вулиці до дому. Сьогодні батьки більшість дітей тягнуть за вухо на вулицю. Я вважаю, що діти мають рухатись. Тому коли взнав, про акцію “RІА- Козятин”, як ветеран-афганець, один з лідерів громадської організації “Ніхто крім нас”, просто батько, дід, не міг стояти осторонь у придбанні багатодітним родинам велосипедів. Надіюсь, мій почин успадкують інші фінансово спроможні особи Козятинщини. У нас їх багато, як і дітей, які ніколи не мали і поки не мають велосипеда. Тому прошу підтримати мене на добро дітям. Я приєднуюсь до думки, що кожна дитина має мати велосипед і це гасло вже втілюю в життя.

Даруйте дітям не грамоти, а спортивне приладдя

Це не одноразова акція, а постійно діючий проект. Його мета, щоб у кожної дитини на Козятинщині був велосипед. Не залежно від статків у сім’ї. Таких родин з дітьми тисячі.

Велоспорт, це олімпійський вид спорту. Дуже мужній і не з легких. У дітей формує почуття відповідальності. Межу можливого ризику. І, найголовніше, відповідальність за ризик. Почуття перемоги.

Надіюсь, що наш почин підхоплять інші організації та різні осередки. І дітям вручатимуть грамоти, які будуть підкріплені спортивними подарунками: футбольні м’ячі, волейбольні, баскетбольні, сновбордовські дошки, добротне спортивне взуття, велосипеди, тенісні столи з шариками та ракетками, борцівськи килими, кімоно тощо. Межі тут немає. Головне, щоб не дарували дітям одні совкові грамоти, а грамоти на право власності на спортивне обладнання. Персонально кожній дитині. Бо імітаторів та популістів, хоч гати з них гать. Мені стидно за таких дарителів. Це нам дісталось в спадок від союзу і всі такі дії називаються показухою, обманом, словоблудом.

Рекомендую дітям скрито насміхатись над такими дарителями. Брати їх на глум. Виставляти посміховиськом. Чиновники дуже швидко поламаються, а діти матимуть власний практичний інтерес. Тільки зі спортінвентарем і грамотами.

Влад ПОВХ

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up