Троє дівчаток з Білої казарми збирають гроші на ЗСУ

Троє дівчаток з Білої казарми збирають гроші на ЗСУ
Батько Марії на війні. Тож дочка разом з подругами збирає гроші на ЗСУ і для тата
  • Небайдужість. Війна, яку розв’язала  проти нашої держави росія згуртувала всіх українців. Нашим військовим хочуть допомогти, як люди з великим життєвим досвідом, так і учні шкіл і навіть дошкільнята.
  • Наша розповідь про трьох школярок, які вирішили внести свій маленький вклад у Велику Перемогу українців над державою терористом.

Спілкуючись з Марією і сестрами Веронікою та Аріною — дівчатами-школярками, які взяли на себе ношу волонтерів, кинулось у вічі, що дітям України навіть там, де не ведуться бойові дії, випало завчасно подорослішати. Вони не по рокам мислять по дорослому. Аналізують і не повторюють задумки інших дітей волонтерів, які збирали чи досі збирають гроші на ЗСУ. 

— Ми, щоб зібрати кошти на потреби Збройних Сил України, використовуємо знання і навички, які набули на уроках трудового навчання у школі. Ми не облаштовуємо блокпост для зупинки автівок, щоб більше зібрати коштів. Адже жоден водій в допомозі ЗСУ не відмовить, а раптом цей чоловік планував використати кошти на якісь інші потреби? Розуміємо, що за таких обставин ми зберемо небагато грошей, але нас це влаштовує тому, що впевнені, що ми ні у кого не заберемо останнє. — каже учениця ліцей № 1 Марія.

Відео дня

У юних волонтерів ми запитали з якої години у них починається робочий день.

 —Коли спадає денна спека, о 16-й годині виходимо на зупинку біля магазину і чекаємо, що хтось купить продукцію, яку ми власноруч виготовляємо, — каже одна із сестер.

—А що у вас можна купити?— запитали у  Вероніки.

—Ми робимо і продаємо сережки, браслети, буси та вироби з бісеру, — каже учениця опорного комунального закладу ліцей Козятинської міської ради і показує свою продукцію на щиті, який власноруч змайстрували самі дівчата. У верхній частині стенду  напис: «Збираємо кошти на ЗСУ». 

— А ваші батьки знають, що ви вирішили збирати кошти на потреби українського війська?

—Так, коли ми приймали рішення збирати кошти на армію, то спочатку радилися з своїми батьками і вони нас підтримали, — майже хором відповіли дівчата. 

— А скільки коштів ви вже зібрали і як їх думаєте передати на потреби ЗСУ?

—В середньому, починаючи з 28 липня, щоденно крім суботи, ми збираємо близько 250 гривень. У перший день ми зібрали 240 гривень, у п’ятницю зібрали 270 гривень. В суботу на роботу не виходили, тому що виготовляли продукцію, якою торгуємо. Матеріали ми купуємо на третьому поверсі універмагу. В неділю на 6-ту годину вечора ми зібрали 150 гривень, тільки у нас в запасі ще є дві години робочого часу. Коли зберемо тисяч дві — поїдемо з татом Вероніки на пошту і відправимо гроші на рахунок ЗСУ, — сказали нам на завершення недільної зустрічі юні волонтери, що на Білій казармі.

Читайте також:

Зібрали гроші для Ромчика, який постраждав через ракетний обстріл

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня Василюк

    Молодці!Подяка батькам за виховання таких мудрих не по роках дітей.
  • Ніна Козачук

    Молодці

keyboard_arrow_up