У козятинського «Локомотива» молодий директор

У козятинського «Локомотива» молодий директор
  • З лютого цього року міський стадіон «Локомотив» очолює 24-річний Ігор Гетьман. За спеціальністю залізничник, за покликанням — спортсмен та організатор.
  • За три місяці встигли вчепити нову вивіску, поміняти електромережевий кабель, підсипати парковку.
  • Що роблять зараз та що ще у планах — читайте у нашому інтерв'ю

Козятинський стадіон «Локомотив», що розташований по вулиці Лисенка, це універсальна зона відпочинку для козятинчан. Адже тут можна гарно провести час, як дітям, так і дорослим. Спортивні та дитячі майданчики плюс мальовнича природа, роблять вікенди корисними та комфортними. 

За час свого існування стадіон мав кілька керманичів. Наразі його очолює Ігор Гетьман. Інтерв’ю з ним записали на місці роботи. Саме організував процес ремонту огорожі на місточку. Тож часу на спілкування було небагато. Та розпитали в Ігоря все, що планували.

Відео дня

Спочатку трішки біографії. Народився Ігор Гетьман на Черкащині. Коли йому виповнилося три роки, родина переїхала до Козятина. Тут батьки знайшли роботу. Тож з самого дитинства, Ігор живе у нашому місті. Навчався у п’ятій школі. Закінчив 9 класів і пішов здобувати освіту у Козятинське залізничне училище. Спеціальність — оглядач вагонів. По завершенні училища, влаштувався на залізницю, де пропрацював п'ять років. Паралельно також навчається в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Та, за словами Ігоря, робота оглядачем вагонів була йому не до душі, відчував, що це не його покликання.

— Як ви влаштувалися на посаду директора стадіона? — запитали ми у Ігоря Гетьмана

— Загалом в спортивній сфері досвіду роботи не мав, але любов до спорту була ще з дитинства. Займався футболом, волейболом, баскетболом, поки не травмувався. Побачив, що є вільна вакансія і вирішив спробувати. Пішов запитав чи можливо. Відповіли, що потрібно мати організаційні навички, вміти налагодити контакт зі штатом надати людям роботу, влаштовувати заходи. Але в мене і по роботі, і в училищі, і ще в школі з цим було все добре.

— Розкажіть про персонал

— Колектив у нас суто чоловічий. П’ять чоловік (працівники з комплексного обслуговування) і я шостий. Вони вміють в мене все: фарбують, косять, прибирають, наводять благоустрій території, плюс спортивні змагання можуть вести, колектив розуміється на цьому.

— Вже були якісь спортивні заходи під час вашого наставництва? Все пройшло добре?

— Пам’ятаю, перший матч був з футболу. Все пройшло справно, без труднощів, заздалегідь все підготували. Також були і товариські заходи.

— Що вже встигли зробити на стадіоні за час, коли очолили посаду директора?

— Найперше, що зробили це змінили вивіску. Вона була на вході на воротах і її не було добре видно, схована в деревах. Вирішили повісити її на містку, оновити. Вона, як візитівка нашого стадіону. Підготували каркас, зробили лицьову сторону. Далі підсипали парковочку зону, бо там була калюжа, постійно місили болото. Трохи дає просадку, тож, думаю, в майбутньому там буде асфальт. Підварили місток, зараз фарбуємо, поставили одну секцію паркану, якої не було. Взагалі хочу, щоб він був гарненький, не чисто чорний, монотонний, а чи золотий чи срібний. Роботи наразі багато. У весняно-осінній період, в більшості треба косити, ведеться активна боротьба з бур'янами. Тому що все досить швидко заростає. Поле так само — ми його укаткували, підкормили, за ним треба постійно наглядати. Також що важливо — вирішили проблему з електроенергією. Поміняли електромережевий кабель і в нас з'явилося навіть три фази, бо до цього одної не було зовсім, а друга мала великі втрати. Домовились з «Чистим містом» і нам все зробили, все класно працює. 

— А як взагалі з освітленням на стадіоні. Його вистачає?

— Ні, освітлення недостатнє. Ввечері я приходжу на стадіон і темно, ліхтарі не всі світять. Тому будемо працювати і над цим питанням. Хочу місток освітлити, парковку. Думаю буде гарно, бо зараз він сірий. 

— Які плани на майбутнє? Що хочете зробити на стадіоні?

— Найперше дуже хочу облаштувати баскетбольний майданчик, але по бюджету не знаю. Його слід зробити професійним, з м'яким покриттям, бо там асфальт, діти бігають, стрибають. Він має бути більш безпечнішим. Також думаю ще удосконалити дитячий майданчик, поставити побільше лавочок для відпочинку, особливо біля водойми, бо тут їх мало. Встановити місця парковки для велосипедів, адже багато відвідувачів приїздять на двоколісних. Стадіон у нас такий один — це єдина змішана зона, де є і спортивний майданчик, і дитячий, і зона відпочинку. Дуже хочеться, щоб люди, які сюди приходять, розуміли, що тут відбувається — там займаються діти, там — дорослі, а там — спортсмени.

— Чи маєте щось робити з сидіннями у глядацькому секторі і покриттям під ними?

—  Чесно скажу, я навіть не знаю, що з ними робити. Сидіння негарні, полущились. На мою думку, їх не потрібно було б фарбувати. Щодо покриття, то тут добрий шматок роботи. Якщо взятися, то на один сектор піде місяць. Часу не вистачить.  Є такі місця, де немає лавок зовсім.

— А яка ситуація з душовими та залом для переодягання спортсменів?

— Є  душові, є роздягальні. Ремонтні роботи розпочалися ще до мене, вони не закінчені. Також планую цим зайнятись, але все впирається в час та кошти. Також для цього треба залучати додаткових працівників.

— Щоб ви хотіли побажати козятинчанам?

— Запрошую всіх на стадіон, запрошую любити спорт, поводитись згідно правил, які встановлені на нашому стадіоні. Якщо відвідувачі бачать якісь ситуації, то можна як до мене звернутися, я відкритий для спілкування, так і самим вирішувати. Головне завжди залишатися людяними.

Читайте також:

Спортсмен з «Атлета» Тарас Кушпіль переміг у чемпіонаті області з греко-римської боротьби

«Мрію, щоб змінилося ставлення до футболу»

Два золота, бронза, участьу міжнародному турні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Галіуліна

    Ігор молодець так тримати?👍👍👍
  • Марина Артемчук

    Ігор ти молодец, успіхів тобі та натхнення.
  • Anastasia Sergeevna

    ☺️👍
  • Олег Козачук

    Успіхів Вам та нових здобутків на цій посаді!!! І нехай Господь оберігає від втручання нашої "цариці"...

keyboard_arrow_up