У Махаринцях орудували тітушки

У Махаринцях орудували тітушки

Один орендар заважав працювати іншому — своєму конкуренту

Розоравши дорогу, що призначена для технологічного транспорту, представники підприємства Сігнет-Центр, що орендують паї в Махаринцях, намагались заблокувати проїзд трактору з сівалкою до земель, що орендує інше підприємство — СанАгроСід. Щоб зірвати посівну та спричинити банкрутство успішному конкуренту, що прогресивно розвивається в селі, якому повірили люди? Політичною ознакою протидії може служити те, що директор СанАгроСід — ветеран і учасник бойових дій на сході України, а проривавсь і посіяв  земельний наділ, який він отримав, як учасник УБД?

Товариство Сігнет-Центр основною своєю діяльністю асоціюється в Козятині, як один із найбільших в районі орендарів земельних ділянок (паїв). У деяких селах люди до сьогодні були без альтернативні: або з Сігнетом, або ні з ким. Так в селах Махаринці та Сестринівка вказана структура тісно переплелась в стосунках в плані отримання робочих місць з головами сільрад, що ще більше надало їм можливості і преференції в оренді землі, ігноруванні законом, загальноприйнятих норм поведінки у вказаних громадах. Можливо, так би і плавали до безкінечності? Але настало “але”.

Газета “RIA-Козятин” взяла коментар про те, що змінилось і чому у місцевого мешканця, директора СанАгроСід Сергія Бенидичука.

Відео дня

— Я з  краян с. Махаринців, — розповів він. — За фахом військовий. Майор, ветеран війни, учасник бойовий дій. Мої останні бойові дії, що в усіх на слуху, це Іловайськ. До того були голубі шоломи, двічі миротворчі місії ООН.

— То ви приймали рішення за себе та товаришів?

— Так, я весь час керував, мотивував інших. Основою були мої фахові навички у військовій справі, досконале знання іноземних мов, вміння аналізувати, передбачити бажані події та ризики: чому це може не відбутись. Ціна дуже щира — життя моє та колег по зброї, за яких я ніс відповідальність. Це не просто слова, бо живу, розмовляю з вами.

— То ви лідер по природі?

— Можливо так, але я опираюсь на власний професіоналізм та людей, з якими працював, служив, воював.

— Воювали, воювали, а тепер?

— Неймовірно. Споконвіку я мріяв про те, як моя родина буде мати змогу посадити, виростити, зібрати, реалізувати результат власної праці. Після демобілізації я вирішив реалізувати власний проект аграрія в селі, де моя пуповина закопана. Де могили моїх родичів як померлих, так і тих, кому Бог дав зі мною жити.

— Ви вважаєте, що агробізнес не потребує кваліфікації?

— Навпаки. Я себе оточив фаховими спеціалістами, колегами-однодумцями. Розраховую на краян. А мій досвід кризового менеджера організувати, спланувати передбачити та відповідати за наслідки, оцінили мої колеги по бізнесу, родина, односельці.

— Чому вас блокують, чинять опір в селі, де народились?

— Дію я прозоро, в рамках закону. Бізнес будую на взаємовигоді, як моїй особистій так і односельців, що мені повірили. За буквою закону я орендував у них землю, визначив ціну, що на сьогодні є в два рази економічно-доцільнішою, ніж була раніше. До мене перейшла значна кількість краян. І це викликало страх, паніку серед керівного складу контори “Сігнету”.

— І що далі?

— Вони стали, на жаль, не конкурувати на основі економічної доцільності, а перешкоджати, з моєї точки зору, з порушенням діючого законодавства. Я подав заяви в поліцію, щоб порушили кримінальні справи.

— Як діяв “Сігнет” і поліція?

— Привезли в село до 30 молодого віку хлопців міцної статури, з вольовими виразами облич. Вони прямо перешкоджали моїй професійній діяльності, блокуючи техніку на полі. Втрутилась поліція і я досіяв ділянки.

— Що тепер?

— Маю пай, який отримав як учасник бойових дій. Він знаходиться в такому місці, що необхідно технологічну дорогу. Цим скористалась вказана контора. Забувши про закон, мораль, ділову етику підприємця, християнські цінності, мені заблокували трактор із сівалкою о 10 годині ранку і протримали до 22 години. Зробили це так звані тітушки, яких долучили опоненти в кількості до 15 осіб, маючи план зірвати посівну.

— Якою була ваша реакція на тітушок?

— У рамках закону я викликав наряд поліції із Козятина. Їм не вдалось справитись з тітушками. Прибула допомога — ще до 20 співробітників поліції. Усього задіяно було до 30 поліцейських. Вони, на мою думку, проявили професійні якості: розблокували трактор, при чому не відбулось фізичного протистояння. Нікого на полі не затримували. Нікого не покалічили. Мало того, в присутності сотні людей, я довів собі і людям, що дію законними методами. А співробітникам “Сігнету” довелось за фактом визнати свою неповагу до людей, закону і основ християнської моралі.

— Ваш висновок?

— Він не для мене, а скоріше для громади села: з ким вони мають справу і хто такий я.

За даним фактом порушено декілька досудових перевірок. Оцінку їм надасть суд, при умові, що попереднє слідство з прокурором виконають свій обов’язок перед законом, людьми та державою.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up