У “Променя” багато благодійників

У “Променя” багато благодійників
Діти музичної школи з концертом в філії

До Дня захисту дітей газета “RIA-Козятин” побувала в Козятинській філії державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю ”Промінь”.

У березні тут відзначили 16-річчя. У Центрі дуже комфортно почуваєшся. Гарні нові штори (від “Гардинії” депутата Панчука) створюють домашній затишок. У тренажерному залі діти займаються фізкультурою. Там стоять тренажери. Тут проводяться загартовуючі процедури, ранкова гімнастика.

Є масажний кабінет, логопедичний, достатньо добре обладнана кімната відпочинку. Навчальні класи обладнані за останніми вимогами часу.

Керує закладом Емілія Гонтар.

Відео дня

— Штат складається з семи людей, — розповіла вона газеті. — Усі члени нашої команди дуже добросовісно і чесно ставляться до своїх обов’язків. Люблять дітей, милосердні до них.

— Скільки діток відвідують ваш Центр?

— На обліку у нас 22 дитини з міста і району з різними захворюваннями. Відвідують нас щодня, але в різний час. Деякі навчаються, тому приходять після школи.

— Вони у вас харчуються?

— У нас дворазове харчування. Зранку організовує “Промінь”. Це чай, канапки. Гарячими обідами забезпечує Козятинський м’ясокомбінат.

— Чи працює психолог у вас?

— У штаті психолог не передбачений. Ми самі виступаємо, як психологи. Діти доглянуті, нагодовані, не ображені.

Виявляється, Центр проводить часті екскурсії для діток. Возили дітей в дальні екскурсії за межі міста, в різні міста. Здійснюються екскурсії в межах міста — в парк, на площу, в магазини, різні побутові заклади. Багато уваги приділяється ознайомленню з навколишнім середовищем, арттерапії, розвитку мовлення, навчанню самообслуговування, естетичному вихованню — аби якнайкраще адаптувати дітей до життя. Протягом року вихованці філії відвідують гурток у Будинку дитячої творчості “Веселкові візерунки”, який веде Світлана Гуменюк. Роблять творчі роботи з тканини, природного матеріалу, паперу. Ці доробки прикрашають приміщення Центру.

За словам пані Емілії, хоча заклад на утриманні обласного бюджету, допомога небайдужих людей також важлива. Адже завдяки їм удосконалюється побут дітей, краще прищеплюються санітарно-гігієнічні навички, укріплюється матеріальна база Центру, естетично оформляються приміщення, щоб діти відчували домашню атмосферу.

— Вдячна міській раді і міському голові Олександру Пузирю, — каже пані Емілія. — За рахунок міського бюджету нам поміняли опалення, поставили металопластикові вікна, організували безкоштовне відвідування дітьми басейну.

Суттєво допомогли матеріалами для ремонту “АКВ” Українське каолінове товариство в Глухівцях (директор Гордієнко А.Ю.). Крім того, постійна турбота з боку приватних підприємців міста: Інни Мадей, Олега Кремінського, Олега Закревського, Анни Шкрябак, Олександра Шубовича, В’ячеслава Склярова, Геннадія Панчука.

Особлива подяка медичній працівниці районної лікарні, яка допомогла придбати інфрачервоний безконтактний термометр.

Батьки наших дітей теж не стоять в стороні, придбали новий посуд для їдальні.

Подяка м’ясокомбінату на чолі з Михайлом Зікраньом за гарячі обіди.

Подяка начальнику ВП Київського територіального управління Миколі Кравцю, який надав бригаду ремонтників і нам побілили та пофарбували приміщення.

Також не можу не згадати керуючу торгового центру “Єва” на вулиці Земляка, 2 Марію Загарій, яка постійно надає Центру різні миючі засоби. Завдяки цьому, ми проводимо різні майстер-класи з дітьми, прищеплюємо санітарно-гігієнічні навички.

Приємно, що цього року, як завжди День захисту дітей пройшов насичено і цікаво. Учитель музичної школи Інга Загайкевич прикрасила приміщення художнім розписом. Група вчителів музшколи на чолі з директором цього закладу Наталією Благодир разом з учнями організували чудовий концерт у філії. Ще наші дітки розважалися в чудовому ігроленді “Казка” підприємця Марії Мудрої. Їм організували солодкий стіл з коктейлями та фруктами.

Не байдужі до наших дітей працівники Козятинського Об’єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області на чолі з керівником Юлією Галак. Вони щороку приходять з подарунками в цей день.

Нехай всім благодійникам світить мирне сонце і в родинах лунає здоровий дитячий сміх.

Подарунки від музшколи

Розваги в казці 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up