Уночі з Вінниці у Польщу полетів перший “безвізовий” авіарейс

Уночі з Вінниці у Польщу полетів перший “безвізовий” авіарейс

“Безвізом” скористалися поки лиш троє людей, усі інші пасажири летіли з візами та “паперовими” закордонними паспортами.

Перші вінничани скористалися безвізовим режимом, який стартував 11 червня, у глуху  ніч. Близько 12 ночі пасажирів цього рейсу зустрічали фуршетом у Вінницькому аеропорту. Відліт був запланований на 00.50.

— Спробуйте шампанське: гарне, французьке, — каже гостям директор аеропорту Ярослав Мазурець.

 

Відео дня

 

 

 

Щодо нових “безвізових” напрямків директор аеропорту мовчить: каже, що все ще на рівні домовленостей, а тому і озвучувати нові можливості поки немає сенсу.

— Більшість все ж їде з традиційними паспортами, але є кілька пасажирів, які їдуть з біометричними. І, дійсно, їм, окрім паспорта, підтвердження мети перебування, та фінансової спроможності, нічого додатково здавати не треба.  Це все та сама історія, що й з візою, просто нема необхідності декларувати її в консульствах та посольствах. Поки у нас, окрім Польщі, Тель-Авів безвізовий та Туреччина, — розповів він.

— Поки що зареєстрували 60 людей. У принципі, усе, що треба від пасажирів з біометричним паспортом — так це, власне, сам документ і зворотній квиток, — розповіла журналісту Ольга Гарбазей, агент з реєстрації пасажирів.

Сім’я Боднарчуків — Микола, Катерина та Сашко — у Польщу зібралися у гості.

— Я б не сказав, що із введенням біометричного режиму щось значно змінилося. Віза у нас на 2 роки, оформлювали, щоправда, протягом місяця. Їдемо до родичів відпочити. Напевно, пізніше візьмемо біометричні паспорти. Але поки що не бачимо сенсу, — каже батько сімейства Микола.

Тим часом, прямо на вході до аеропорту стоїть Салтан — службовий “бежевий” лабрадор із "шоколадним" носом. Його хазяїн-прикордонник каже: Салтан поки що нічого "кримінального" у валізах пасажирів не знайшов.

Заступник начальника відділу прикордонного контролю штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Андрій Дейнека розповів журналістам, як прикордонники готувалися до безвізу.

— Контроль який був "до", такий і зараз здійснюється: спочатку прикордонний, потім — митний. Тому громадяни, які їдуть за кордон із біометричними паспортами, проходять ті ж самі процедури, що й ті, які по візі виїжджають.

Зі 120 місць літака “Українських авіаліній”, зайняте було 61 місце. З усіх пасажирів тільки троє осіб полетіли з біометричними паспортами: двоє журналістів та підприємець із Немирова.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up