В бібліотеці відзначали книжкові іменини

В бібліотеці відзначали книжкові іменини

Минулого четверга 29 березня школярі Козятинщини відзначали День дитячого читання

Історія свята книги

Започатковане воно було ще в далекому 1943 році дитячим письменником Львом Калисем під назвою “Книжкові іменини”. Їх стали відзначати під час весняних канікул в кінці березня. В незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячого читання було засновано 22 лютого 1993 року. З тієї пори в нашій державі свято книги стало традиційним. А тиждень дитячого читання вважається з 21 березня по перше квітня

Зібрались 19 бібліотек!

Зберігають такі традиції і в Козятинській районній бібліотеці. До районного центру зїхались учні дев’ятнадцяти сільських бібліотек (філій). Хто з читців книги став найбільш успішним в театралізованому районному конкурсі, оцінювало журі. Проходив конкурс читців дитячої книги під назвою ”Читаюча дитина — майбутнє України”.

Кращі читці

Визначились із кращими читцями. Ними стали восьмикласник Андрій Терентєв з Перемоги, Маряна Муляр з Пиківець, Зозулинчанка Анастасія Ільчук, семикласниця Марія Волковінська з Бродецького, Діана Назарчук з Глухівець, Сніжана та Іванна Скоропад із Самгородка, Світозар Коновалюк з села Пузирки, 5-класниця Єва Варданян з Блажіївки, Зоряна Порхун, яка представляла Вівсяники, семикласник Олег Романчук з Журбинець, Анастасія Ліпницька з Сигналу, семикласниця Лілія Покотило з Широкої Греблі, Крістіна Рибак з Махнівки, Марія Лобода з села Михайлин, Ірина Рудякевич (Жежелів), Віталіна Бальшанек з Миколаївки, семикласниця Анастасія Андрушко з Махаринець, Сергій Липський з Вернигородка, та Ілля Мазур з Флоріанівки.

Відео дня

Грамоти і призи

Виступ всіх конкурсантів оцінювався журі за такими критеріями: театраліцізація, артистизм, позакласне читання, оригінальність виступу, творчість, креативність, костюм.

За оцінками суддів учасники дитячо-юнацького конкурсу розташувались в такій послідовності: Віталіна Бальшанек та Крістіна Рибак стали лауреатами першої премії. Другі місця судді віддали Ірині Рудякевич та Анастасії Ільчук. Треті місця і третю премію отримали Діана Назарук, Марія Волковінська, та Зоряна Порхун. Решта учасників отримали заохочувальні призи.

Завершилось дитяче свято традиційною українською гостинністю. Організатори святкового дійства пригостили всіх учасників і гостей бібліотеки українською здобою — короваєм.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up