Весілля, народжуваність та якими рідкісними іменами називали козятинчани немовлят

Весілля, народжуваність та якими рідкісними іменами називали козятинчани немовлят
  • В місті Козятині станом на  24 грудня відгуляли весілля 243 подружні пари.Трохи менше стало молодих сімей в колишньому Козятинському районі.
  • Таку інформацію нам надала Оксана Долюк — головний спеціаліст Козятинського відділу ДРАЦС  Хмільницького району Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

Статистику шлюбів в сільській місцевості маємо за 11 місяців. Отже в Махнівській територіальній громаді на весільний рушник стали 16 пар. Вдвоє менше молодих сімей зареєстровано в Самгородоцькій ОТГ. В Глухівецькій громаді відгуляли — 22 весілля. Тобто, 46 шлюбів на всі села колишнього Козятинського району.

Найбільше свято в сім’ї — це народження дитини. В місті Козятині станом на 24 грудня цього року таких свят молоді мами й татусі відгуляли 330. В Махнівській громаді молодими мамами стали 30 жінок, в Глуховецькій громаді молодих мамів було 11, в Самгородоцькій ОТГ народилося  26 немовлят. Всього в сільській місцевості народилося 67 діток.

Якими іменами  батьки називали своїх чад

Серед хлопчиків популярні імена —Тимофій, Денис, Артем, Олександр, Макар. Рідкісн і Міран, Дамір, Марсель, Маркіян, Ельдар, Максиміліан. Серед дівчаток популярні —Мілана, Вікторія, Злата, Софія. Рідкісні — Саміра (Варвара-Марія), ( Анна- Марія), Аврора, Імануела, Іларія, Ауріка, Анімаїса, Моніка, Мішель.

Відео дня

Ще пропонуємо вашій увазі популярні та рідкісні імена хлопчиків та дівчаток, якими називали батьки новонароджених по Україні у 2021 році

Згідно з повідомленням прес служби Міністерства юстиції України найпопулярнішими чоловічими іменами у цьому році є: Артем, Назар, Кіріл (Кирило), Денис, Даниїл (Данило), Олександр, Андрій, Богдан, Дмитро, Нікіта (Микита) Давид, Марк, Віктор, Віталій, Гліб, Тимофій, Михайло, Павло, Єгор, Іван, Ілля, Артур, Вадим, Микола, Євген, Сергій, Арсен, Юрій, Тимур

Серед рідкісних імен хлопчиків є: Азіз, Алексій, Аміль, Борислав, Гаріб, Гектор, Демид, Овсій, Ждан, Ізяслав, Златомир, Ісмаїл, Каміль, Лео, Марсель, Орест, Парамон, Прохор, Радислав, Семион, Тамерлан, Устим, Флор, Юліан, Яромір.

Серед дівчаток найпопулярнішими іменами є: Анна, (Ганна) Дар’я (Дарина), Софія, Крістіна (Христина), Єлизавета, Ангеліна, Діана, Марія, Вікторія, Тетяна, Вероніка, Аліна, Каріна, Поліна, Яна, Ольга, Ірина, Валерія, Єва, Катерина, Олександра, Юлія, Аріна

Дуже популярні зараз красиві і рідкісні імена для дівчаток, які прийшли до нас з фільмів, пісень, інших культур. Наприклад: Белла (європейське ім'я) означає прекрасна; Венера (латинське) - римська богиня любові; Гелія (грецьке) - сонячна; Даніелла (європейське) - суд Божий; Іда (грецьке) - родючість; Ія (грецьке) - фіалка; Кароліна (німецьке) - королева; Меланія (грецьке) - смаглява; Неллі (грецьке) - нова; Стелла (латинське) - зірка; Юнона (грецьке) - богиня шлюбу.

Якщо взяти статистику народжуваності по Україні, то найбільше припадає новонароджених вікової категорії жінок  25-29 років та категорії 20-24 роки.

Чому і як не варто називати дитину? 

Перш ніж назвати дочку, потрібно пам'ятати, що з цим ім'ям їй жити, ходити в дитячий сад, школу, інститут, будувати кар'єру, виходити заміж і так далі. Тому не дуже серйозно керуватися модою або принципом «це подобається, а це -ні». Емоції в цій справі - теж головні вороги.

Не потрібно називати доньку складною і дивними іменами. Такими як Вільгельміна, Ксантіпп, Глориоза, Тракторина і так далі. Дитина з самого народження буде відчувати незручність, яка з часом переросте в комплекс і, як наслідок, психологічні проблеми.

Не потрібно називати дівчинку на честь видатних людей або історичних подій. Історія - дуже мінлива дама, багато подій і політичні діячі з часом піддаються критиці. В результаті ім'я, яке здавалося актуальним, через десять-двадцять років буде безглуздим і недоречним, воно буде бентежити дитину і виробляти комплекси. Наприклад, Драздаперма, Олімпіада, Сталіна. 

Не варто називати дитину на честь родичів, які загинули в результаті нещасного випадку або від насильницької смерті. Вважається, що такі люди найчастіше повторюють нещасну долю предка.

Не варто називати дуже рідкісним ім'ям, для дівчинки це може викликати незручність при його проголошенні, виділяти її з товариства однолітків і розвивати невпевненість в собі.

Останнім часом з'явилася мода на подвійні імена (Вікторія-Єлизавета, Анна-Вікторія). Багато матусі пояснюють такий вибір тим, що у королеви має бути королівське ім'я. Але варто пам'ятати, що життя маленької людини - це не гра в принцес. Ця оригінальність створить додаткові складності і багато незручних ситуацій в спілкуванні з оточуючими.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Гумінська

    Прізвище спеціаліста,ДОЛЮК!

    RIA-Козятин reply Ірина Гумінська

    Дякуємо, виправили)
  • Татьяна Штепа

    Сколь из них уже разбежались?

keyboard_arrow_up