Видворення дипломатів - серйозний удар в лоб Росії

Видворення дипломатів - серйозний удар в лоб Росії

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко підтримує рішення влади про видворення з України 13 російських дипломатів.

Він вважає це рішення правильним і адекватним. Водночас Гриценко висловив здивування запізнілою реакцією верхівки української влади на присутність в дипломатичних службах людей, які працювали на російські спецслужби.

«Я ставлю два величезні плюси українській владі за солідарне з Європою рішення видворити 13 дипломатів. Але коли я чую, що речник МЗС і сам президент підтверджують, що ці люди – розвідники, які працювали під дипломатичним прикриттям, то в мене виникає питання, чого ж ви їх раніше не відіслали? Чого чекали Британії, у час, коли йде війна? Так і у нас до цього десятки тисяч людей вбила війна. Наскільки неадекватно зважується ціна людського життя…», - зазначив Анатолій Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» вважає також, що видворення дипломатів стане для Росії серйозним ударом.

Відео дня

«Загалом, країни НАТО і Євросоюзу видворять більше сотні російських дипломатів. Це серйозний прямий удар в лоб Росії. Адже ті, хто видворяється, більше не мають права повертатися в якості дипломатів у країни НАТО чи Євросоюзу. Вони для них тепер закриті назавжди. Це суттєво підриває кадрову дипломатичну політику Росії, адже треба готувати нових розвідників. Для багатьох, це крах кар’єри. Доведеться або опановувати африканські чи азійські мови, або йти на пенсію, в приватний бізнес чи ще кудись. Рішення абсолютно правильне, логічне, але, на превеликий жаль, Україна попередніми рішеннями підривала до себе довіру. Зараз вона її потихеньку відновлює. Коли всі країни застосовували санкції протягом 2014-2015 років, Україна не приймала цього рішення. І Канада, і Нова Зеландія, і Австралія, і Японія застосовували санкції, а ми ні. Нашим партнерам важко було зрозуміти, як так: ми просимо їх про підтримку, а самі… А нинішня солідарна підтримка спрацює зі знаком плюс», - каже Анатолій Гриценко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up