«Вимальовує» літери лопатою по снігу. Як козятинчанин створює патріотичні написи на футбольному полі

«Вимальовує» літери лопатою по снігу. Як козятинчанин створює патріотичні написи на футбольному полі
  • Любов до України, плюс бажання, плюс лопата, плюс сніг і плюс футбольне поле — дорівнює патріотичний напис.
  • Така формула підняття морального духу під час війни у 72-річного козятинця-патріота Петра Чорного.
  • Каже, до лав військовослужбовців його не взяли, хоч з перших днів повномасштабного вторгнення пішов до військкомату добровольцем. Тож підтримати та прославляти неньку-Україну вирішив у такий креативний спосіб.

— Після 24 лютого 2022 року я вирішив не бути в стороні і пішов до військкомату, але мене відправили додому, — каже Петро Чорний. — Сказали, що не той вік. Вирішив створювати всілякі картини про Україну, народ і його мрії, а також нагадати озвірілим фашистамі з кацапії, що ми будемо боротись за свою свободу. Нас не перемогти, бо ми українці і в нас є Залужний. Слава нації — смерть ворогам!

Перший напис на футбольному полі в дворі Грушевського, 23 Петро Чорний зробив 14 грудня минулого року, як трохи випав сніг. Він був, як каже автор, пробний і непатріотичний. Просто захотів подивитися зверху, як буде виглядати футбольний майданчик з написом. Далі вже пішли патріотичні рядки. На сьогоднішній день таких картин уже сім.

Відео дня

Свої «картини» «Україна понад усе», «Слава нації — Слава ЗСУ», «Хто до нас прийде з мечем, той від меча і загине», «Ми є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була» тощо пенсіонер фотографує з 9 поверху і виставляє в соціальні мережі. Їх вмить поширюють і вони набирають купу лайків, вподобайок та позитивних коментарів. На створення одного такого напису йде дві-три години.

— Якщо можна так сказати, вимальовую букви лопатою, — каже Петро Чорний. — Площа футбольного поля 23 на 42. Я трохи відступаю від сітки, проводжу доріжку. Буває трохи руки болять, бо якщо мокрий сніг, то важкувато. Саме поле зелене, і коли відкидаю сніг, під низом видніється покрив, на фото здається, що букви пофарбовані.

До прикладу, вчора (31 січня) над написом у кілька стрічок Петро Чорний працював близько чотирьох годин. І окрім того, що таким чином піднімає патріотичний дух козятинців та гостей нашого міста, це ще і добра фізкульт годинка

— За один вчорашній день схуд на півтори кілограма, — розповідає Петро Федорович.

Написи видумує сам. Було таке, що цитував Павла Тичину. На запитання чи є якась тактика, відповів, що ні.

— Все на око, букви в мене виходять однакові, можливо через те, що колись я любив малювати, — каже Петро Чорний. — Один мій знайомий сказав, що відправить фотографію в Крим, бо там думають, що ми тут зазомбовані і чекаємо росіян. Взагалі, в  Україні війна ще з 2014 року, хоча тоді її не хотіли називати війною, а АТО. Не було тоді політичної волі в керівників, багато зрадників було в обличчі ОПЗЖ, які тризвонили «путлєру», що в Україні їх будуть квітами зустрічати, як «освободітєлєй». Покидьки огидні. Прикро, коли взнаємо про деяких депутатів і можновладців, які під час війни дерибанять бюджет країни, а також насолоджуються життям за кордоном. Парадокс

Як тільки надворі засипає снігом, Петро Чорний береться знову за лопату. Допомоги від інших не потребує. Все робить сам, так як хоче і вміє. Каже, що трохи єі перерви, щоб діти пограли. А коли закінчиться зима, то на заміну снігу прийдуть квіти. В планах висадити декоративні дерева, схожі на пальми.

Під час спілкування з Петром Чорним у дворі зустріли і голову ОСББ Олександра Курнікова. Поцікавились, що він думає з цього приводу.

— Петро Федорович — художник від Бога, — сказав голова ОСББ. — Це його особиста ідея, до якої ми дуже позитивно ставимося. Він прославляє наш двір, наше місто і нашу Україну веде до перемогу. Усіма можливими діями.

Читайте також:

Патріотичний концерт, проєкт «Я люблю Козятин» і новий гурт: яскраві культурні події року

Козятинчани множать добро

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Шклярська

    💛💙
  • Сергій Сиваківський

    Надписи на спортмайданчику по Грушевсьго 23 вже стали відомими мемами
    Пропоную розвивати це.
    Це медійно круто)
  • Оксана Савчук

    Ідея супер! Дякуємо!

keyboard_arrow_up