«Він був хороший і як людина, і як наставник». Пам'яті Михайла Кудраша

«Він був хороший і як людина, і як наставник». Пам'яті Михайла Кудраша
  • Втрата. У цю неділю, 19 березня, минуло 9 днів, як зупинилося серце відомого на Козятинщині сімейного лікаря, 47-річного Михайла Кудраша.
  • Ми поспілкувалися з колегами Михайла, які згадують його як доброго та відповідального лікаря, наставника, керівника. Кажуть, що і досі не можуть змиритися з думкою, що його вже немає в їхній лікарській родині

Кабінет №9 у Козятинській сімейній медицині незвично порожній, без пацієнтів. Тут завжди в коридорі була черга по запису і без нього до сімейного лікаря Михайла Кудраша. Тепер у кабінеті крісло лікаря пусте… На столі документи, комп’ютер, робоче місце завмерло. Тут ми зустріли медичну сестру Раїсу Трофимчук. Вона пліч-о-пліч працювала з Михайлом досить довгий час. У квітні цього року було б 14 років. Каже, що і досі не може відійти від цієї втрати.

— Мені з ним дуже добре працювалося, він хороший був і як людина, і як наставник, — згадує у розповіді Раїса. — Його поважали, в нього було близько двох тисяч пацієнтів.  Він був дуже грамотний, знав всю документацію. Всі з ним радились. Михайло Володимирович любив жартувати, був добрий. За ці роки всякі випадки були, але він завжди допомагав, перший на поміч приходив. Працював до останнього. Нам його не вистачатиме, лікарям його не вистачатиме… Шкода, молодий…

За інформацією, яку нам надала директор Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Радогощина, народився Михайло Кудраш 19 лютого 1976 року в місті Козятині. Навчався в школі N2, мріяв про медицину. Вступивши до Погребищенського медичного училища, закінчив його з відзнакою. В тому ж 1995 році вступив до Вінницького державного медичного університету. Закінчивши університет, прийшов на роботу в Козятинську ЦРЛ лікарем-терапевтом. У 2003 році Михайла призначили завідувачем сімейної медицини. На цій посаді працював в Козятинському районному центрі сімейної медицини і з квітня 2018 року — в Козятинському міському центрі. Має більше 20 років медичного стажу.

Відео дня

— Не залишав практику. Любив свою справу, надавав професійну допомогу, постійно вдосконалював свої знання. Колеги пам‘ятатимуть Михайла Володимировича як уважного колегу, відповідального професіонала, турботливого сина, життєрадісного і доброзичливого, — розповіла Юлія Радогощина. — Нехай світла пам'ять про Михайла Володимировича назавжди залишиться в серцях рідних, колег, усіх, хто знав та шанував.

Колеги-лікарі добрим словом згадують про Михайла Кудраша. Кажуть, що він любив свою справу,  його знали і поважали пацієнти

Колеги-лікарі добрим словом згадують про Михайла Кудраша. Так, фельдшер екстреної медичної допомоги сімейної медицини Валерій Штепа, розповів, що знає Михайла ще з самого дитинства. На запитання, який вам запам’ятався завідувач міської сімейної медицини, відповів: «Найперше, знаю його, як висококваліфікованого професіонала»

— Михайло щедро ділився своїми знаннями з інтернами, студентами, допомогав колегам, — говорить Валерій Штепа. — Безвідмовний як людина, як лікар, до хворих та колег. Як зав амбулаторії, він  мав велике навантаження. Це людина з великої літери. Я вдячний, що в моєму житті  була така людина.

Поспілкувалися ми зі ще одним колегою, сімейним лікарем Павлом Кульчицьким.

— Михайло прийшов відразу після інституту, ми працювали в одному кабінеті,  — каже  Павло Кульчицький. —  Розумний, гарно розбирався в комп'ютері, нас всіх вчив. Він один із перших набрав найбільше пацієнтів, люди його знали, поважали. Ніколи нікому не відмовляв, останній із роботи виходив. Говорити багато важко, дуже шкода, що Михайла нема з нами. Це велика втрата

Читайте також:

«Вона була ідейною і життєрадісною». Пам’яті Галини Гаврилюк

«Немає з нами вже Валерія Васильовича Герасимчука»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Алла Дубина

    Царство небесне
  • Марина Стеценко-Ясинская

    Вічна пам'ять Михайлу Володимировичу.Не вистачає його
  • Людмила Рудь

    Вічна пам'ять та земля пухом
  • Татьяна Адамова

    Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up