Виставки в музеї

Виставки в музеї

Церкви від Шкрабія, писанки від Сесмій

У музеї історії нашого міста напередодні Великодня відбулася виставка виробів з дерева, які представив житель села Блажіївки Микола Шкрабій. У його колекції майстерно відтворені церкви часів Київської Русі (макети церков семи куполів та дванадцяти), вироби з дерева. А ще пан Микола робить витвори мистецтва з металу.

У молоді роки, набувши професію будівельника, він побував майже на всіх новобудовах як в країні, так і за кордоном. Був і ліквідатором на Чорнобильській АЕС, тож більшу частину свого життя провів далеко від батьківського дому. Тільки з виходом на пенсію він повернувся в рідне село, де зараз займається улюбленою справою.

Будучи від природи столяром, різблярем по дереву, майстром виробів з металу Микола  Дмитрович є постійним учасником виставок, які відбуваються в ювілейні дати чи присвячені Дню Незалежності. На таких виставках вироби народного майстра з Блажіївки не знаходять байдужих до його творчості. А фахівці мистецтва в захваті від майстерно виконаних робіт і творчості народного умільця.

Відео дня

Ще одну колекцію представила майстриня розпису писанок Оксана Сесмій. Вона уродженка Тернопільщини, а нині мешканка села Глухівці. Педагог за фахом. Почала займатися улюбленою справою близько 12 років тому. А захопила її займатися таким видом мистецтва її тезка Оксана Городинська з Могилів-Подільського. Перебуваючи в місті Вінниці на курсах підвищення кваліфікації для педагогічних працівників, наша землячка опанувала високопрофесійний майстер-клас мисткині. Зараз в її колекції близько 200 писанок. Може скластися враження, що Оксана Григорівна на одну писанку витрачає майже місяць часу. Це не зовсім так. До речі, частину своїх виробів вона роздає своїм близьким та знайомим.

Свої писанки вона представляє на районних, обласних, та всеукраїнських Великодніх виставках.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up